Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 29: welke thriller moet Peter lezen?

door | 19 juli 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

nog te lezen stapel

nog te lezen stapel, thriller, arjen lubach, ivPeter vraagt ons deze keer suggesties om zijn who-dunnits aan te vullen. Dat vind ik een leuke vraag:

Welke (literaire) thriller mogen we deze zomer zeker niet overslaan?

Nou Peter, hou je vast, want ik heb wel een paar suggesties voor je.
En toen las ik de vraag nog eens door en mocht ik maar een suggestie geven en dan ook nog liefst van na 2010. Oke, ik zal mijn enthousiasme temperen en het jaar van uitgave checken voor ik los ga vanuit mijn boekenkasten.
Ik ben fan van Esther Verhoef. Ik las van haar De Kraamhulp. Die heb ik niet gerecenseerd, maar ik vond hem echt heel goed. Ik schreef al heel kort over dit boek bij de #50books-vraag die ik vorig jaar stelde: Wat is literair?
Een andere thrillerschrijfster waar ik ook graag boeken van lees, is Simone van der Vlugt. Van haar las ik In mijn dromen en ik vond het in 2013 een van de betere boeken die ik had gelezen.
Ook las ik van Siska Mulder Met zachte hand. Ik schreef daar een recensie over. Deze thriller heb ik vorig jaar op vakantie in drie avonden uitgelezen en toen moest ik een nieuw boek kopen.

En dat is de thriller die ik Peter aanraad

In 2013 won Arjen Lubach de crimezone debuutprijs en werd hij genomineerd voor de Gouden strop met dit boek: IV.
Elsa gaat op zoek naar de moordenaar van haar vader. Tijdens haar zoektocht komt ze op het spoor van een groot staatsgeheim dat terugvoert tot de tijd van Thorbecke. Het verhaal speelt zich af in 24 uur en voert van Zuid-Frankrijk naar Amsterdam en weer terug naar Zuid-Frankrijk.
Tijdens deze thriller ga je je afvragen wie die mysterieuze IV is en als je dan alle puzzelstukjes bij elkaar hebt gelegd, dan wil je het eerst niet geloven.
Het verhaal zit op zeer ingenieuze wijze in elkaar, er vallen geen gaten in de plot en het is een echte pageturner. Kortom, Peter: als je een boek leest deze zomer, dan moet het deze zijn!
[bol_product_links block_id=”bol_55ac13f7cd2f7_selected-products” products=”9200000021800200,9200000022092081,9200000026240562,9200000005478929″ name=”thrillers” sub_id=”50books” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 29: welke thriller moet @petepel lezen? http://t.co/dF10nxAVGJ

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest