Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 29

door | 20 juli 2014 | Boeken, Overige | 4 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsOnder het motto ken je klassiekers, eerst een klein stukje uitleg. De literatuur is onderverdeeld in een aantal categorieën: lectuur, hochliteratur en wereldliteratuur. Onder lectuur vallen de bouquetreeksromannetjes, de Donald Duck en andere boeken en boekjes die je bij de kapper leest.
Literatuur zet je aan het denken: boeken waar je nog lang over nadenkt, waarvan je plotseling een inzicht kan krijgen. De hochliteratur zijn de boeken die al generaties lang gelezen worden, boeken die ondanks hun ouderdom toch hun charme hebben behouden.
Wereldliteratuur is bijna hetzelfde als hochliteratur: het verschil is dat bijna de hele wereld ze kent. Je kunt hierbij denken aan de Arthurverhalen, Tristan en Isolde, Shakespeare, Kafka. En dan nu de 29e vraag:

Wat is je favoriete klassieker?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Laat je reactie met link naar je blogpost achter dan kan iedereen meelezen en meedoen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Sandra

    Mijn favoriet was altijd Eline Vere van Louis Couperus, ben benieuwd of hier verandering in komt in augustus (ik ga deze o.a. herlezen). Zoals je weet lees en recenseer ik in augustus louter klassieke literatuur omdat ik vind dat deze veel te weinig aandacht krijgen onder lezend Nederland. Ben benieuwd of ik mijn mening m.b.t. favoriete klassieker bijstel of dat het bij EV blijft.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken mijn klassiekers | PETEPEL - […] Wat is je favoriete klassieker? […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest