Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 32: een boek uitlezen

door | 07 september 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

IJstijd

Hendrik-Jan vraagt deze keer of je een boek altijd helemaal uitleest: ben je weleens gestopt met lezen omdat het boek je gewoon niet boeide? In een review heb ik wel eens gezegd dat ik een boek best wil proberen, maar tot een bepaalde bladzijde. Als het me dan niet boeit, dan leg ik dat weg. Dan zal ik het niet uitlezen.
IJstijdHet overkwam me tot nu toe maar met paar boeken: namelijk IJstijd van Maartje Wortel. Ik gaf het de kans tot bladzijde 100. Toen had ik het wel gehad met haar schrijfstijl.
Het andere boek is Game of Thrones de hele serie en ook het boek De nieuwe Kratz las ik niet uit.
Wat dat betreft ben ik vrij rigoureus: je krijgt echt wel kansen van mij. Ik zou dat namelijk zelf ook willen, als ik een boek schrijf. Maar als ik me verveel tijdens het lezen en dat wordt na 100 bladzijden nog niet beter, dan houd ik ermee op.

Dan ga ik het niet uitlezen

Sommige boeken hebben even tijd nodig om op gang te komen en dat snap ik. Boeken die na 100 bladzijden nog steeds geen vaart hebben, die zullen wat mij betreft nooit op gang komen. En dan stop ik. Dan is er geen reden voor mij om nog door te lezen. Maar zoals eerder gezegd. Het komt zelden voor dat ik een boek niet uitlees. Dan moet je het wel heel bont maken.
Andere redenen waarom ik een boek niet zou uitlezen:

  • het verhaal interesseert me niet;
  • het boek staat vol met taal- en spelfouten;
  • er zijn zoveel personages dat ik de draad kwijtraak (Game of Thrones, sorry ik heb het geprobeerd);
  • er zit te weinig verhaal in;
  • het verhaal is te voorspelbaar (De nieuwe Kratz: op blz 33 wist ik al wat de uitkomst was).

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest