Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 36: zweet

door | 08 september 2016 | Overige, WOT | 5 reacties

zweet na het sporten

Zweet ~ 1) Afscheidingsproduct 2) Afgevoerde afvalstoffen uit het lichaam 3) Deel van het lichaam 4) Huiduitwaseming 5) Huidvocht 6) Lichaamsvocht 7) Transpiratie 8) Transpiratievocht 9) Uiting van inspanning 10) Uiting van warmte 11) Vochtuitslag 12) Zweten 13) Zoutig vocht


zweet na het sportenIk moet altijd wel lachen om de wat jongere meisjes bij mij in de karateclub. Zodra ze bij het sporten vocht beginnen te verliezen, een beetje klamme handjes krijgen en er wat druppeltjes op het voorhoofd komen, raken ze in de war.

“Hè bah, ik zweet!”

Altijd leuk, want ik kan heel goed zweten. Sterker nog, op het moment dat dit blog live komt, sta ik me uit te leven in de sportschool en zweet ik peentjes door de x-core.
Als zo’n meisje (want echt het zijn meestal meisjes) dat dan roept, dan zeg ik vaak: “Hè lekker, zweet!” en als ik een goeie bui heb, dan lik ik de rug van mijn hand af. Zo’n meisje kijkt me dan aan alsof ze water ziet branden. Heerlijk vind ik dat. Sterker nog: als ik de kans krijg, zal ik zelfs een zwetende man omhelzen.
Er is niets lekkerder dan een zwetend mannenlijf, mits goed onderhouden uiteraard. Zo’n man waar de straaltjes na een flinke training vanaf lopen, o hou me vast! Het moge duidelijk zijn: ik ben niet vies van zweet. Afgelopen dinsdag na mijn hardloopsessie in de sportschool, liep het transpiratievocht met straaltjes van mijn armen en dit keer zelfs ook van mijn hoofd. Ik had goed mijn best gedaan.
Ik zie zweet dan ook als een uiting van inspanning, net als een rood hoofd. Bovendien heeft zweet ook nog een functie: het verkoelt je lichaam bij die inspanning. Ik herinner me nog een scene tijdens de Tour de France van een paar jaar geleden. Een toeschouwer gooide water in het gezicht van een renner, mogelijk om hem te verkoelen. De wielrenner gaf de toeschouwer een hoek. De commentator legde uit dat zweet juist verkoelde en dat de renner nu problemen zou hebben met de afkoeling van zijn lichaam. Uiteraard werd de rechtse (of linkse daar wil ik vanaf zijn) hoek afgekeurd.
Wat vind jij van zweet? Vind je het stinken of heb je juist goede herinneringen aan zwetende mensen? Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 36: zweet - Mighty Musings - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…
  2. #WOT deel 36: zweet | Anna Maria in het Nederlands - […] er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog…
  3. Zweet: #WOT deel 36 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
  4. #WOT 36: Zweet - Stephan Koopmans' Blog - […] kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest