Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 32

door | 10 augustus 2014 | Boeken, Overige | 3 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsRTFM, oftewel read the f*cking manual. In goed Nederlands: lees de handleiding. Je hoort het vaak, tenminste, ik zeg het vaak als ik ergens niet uitkom en ik dan alsnog de handleiding moet pakken. Soms zijn handleidingen van apparaten echte boekwerken, zoals de handleiding voor een laptop of de handleiding voor een andere apparaat met heel veel mogelijkheden zoals de wasmachine.
Gelukkig zijn er ook leuke handleidingen: zoals een handleiding voor het maken van een loombandjesbeestje of voor het in elkaar klussen van je nieuwe boekenbilly. Een handleiding hoort je te helpen bij het gebruik van een nieuw apparaat of iets dergelijks.
Soms staan er ronduit grappige dingen in een handleiding: stop geen levende dieren in een magnetron. En ook Google kan er wat van in zijn routebeschrijving van Moskou naar Alaska via de Beringstraat (swim for several hundred miles). Dat noemen ze easter eggs, paaseieren, kleine grapjes waar je maar net op moet komen om ze te ontdekken. Hier is een lijst met easter eggs te vinden.
Brengt mij bij mijn vraag van deze week:

Lees jij de handleiding van een apparaat vooraf of pas als je er niet uitkomt?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Vergeet niet een linkje naar je antwoord achter te laten onder deze blogpost. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Ali

    Me even kostelijk geamuseerd met de Easter eggs, lang geleden dat ik Pacman had gespeeld 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest