Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 36: de keukenprinses

door | 17 oktober 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

mislukte keukenprinses leest geen kookboeken

mislukte keukenprinsesSinds mijn gastric bypass ga ik bewuster om met eten. Ik moet wel: kleine porties en goed opletten dat ik mezelf voed en niet vul. Dat is namelijk een verschil. In het begin moest ik opnieuw leren eten. Ik begon met vloeibaar, tot dat me de strot uitkwam. Na vijf dagen ging ik weer over op vaste voeding. Voorzichtig en met behulp van een speciaal kookboek. Voor dummies. Maar ik ben nog steeds geen keukenprinses
Dit kookboek, Weight loss surgery cookbook for dummies, heeft me een hoop geleerd over porties en ik heb er zelfs een aantal recepten uit gemaakt. Ik gebruik het inmiddels niet meer: ik weet wat ik kan eten, hoeveel ik kan eten en wat gezond is en wat niet. Waar ik last van krijg en waarvan niet.
Een ander kookboek waar deze keukenprinses zich aan gewaagd heeft, is een vegetarisch kookboek. Door de bypass ben ik namelijk vegetarisch geworden. Ik verdraag in ieder geval geen rood vlees meer en wit vlees zoals vis en kip vind ik zielig.
Dit kookboek gebruik ik sinds kort veel meer. Ik probeer zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken, vanwege de E-nummers en de toegevoegde suikers in andere voedingsmiddelen. In een ander kookboek heb ik namelijk gelezen dat suiker, vooral in combinatie met vet een soort cocaïne is voor je hersenen. Daarnaast gaat je bloedsuikerspiegel er enorm van schommelen, wat je extra trek geeft.

Ik ben nog steeds geen keukenprinses

Maar ik probeer wel te koken met verse ingrediënten. En dat gaat me steeds beter af, soms met een misser ertussen: sperziebonen met mozzarella, pasta en groene pesto was helaas geen succes.
[bol_product_links block_id=”bol_56228fa3d76c5_selected-products” products=”9200000011356731,1001004009734475,9200000040491559″ name=”kookboeken” sub_id=”50books” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 36: de keukenprinses http://t.co/H16HtAYfkX vandaag een inhaalslag. Eens kijken of ik het red allemaal 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest