Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 37: geschiedenis ik houd ervan

door | 17 oktober 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

geschiedenisboeken zijn fantastisch

geschiedenis: historische romans zijn fantastischGeschiedenis was altijd al mijn favoriete vak op school. En nog steeds houd ik van geschiedenis. Ik vind het dan ook heerlijk om historische romans te lezen. Mijn boekenkast staat er vol van, ik kan er geen genoeg van krijgen. Vandaar dat ik Het regende vogels ook zo’n mooi boek vind.
Andere boeken die ik in mijn kast heb staan, zijn bijvoorbeeld Labyrinth van Kate Mosse, De DaVinci Code van Dan Brown en heel veel boeken van Thea Beckman, zoals Hasse SimonsdochterDe val van de Vredeborch en de trilogie Geef me de ruimte! over Marije Wartelsdochter die overleeft in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk.
Peter stelt de volgende vraag:

Lees jij historische romans, en zo ja wat zijn dan een aantal van jouw favoriete titels en/of schrijvers?

En dan heb ik natuurlijk ook nog ontzettend veel geschiedenisboeken en historische romans uit mijn studietijd overgehouden. Over Artur, over Beatrijs, over Lidewij… Flink veel heiligenlevens en ook nog wat andere historische romans.

Eigenlijk had ik geschiedenis moeten studeren

Ik snap ook nog steeds niet dat ik ben afgestudeerd als modern letterkundige.
Mijn favoriete boeken zijn de boeken van Thea Beckman en de boeken met alternatieve theorieeën die ik lees in de boeken van Dan Brown, Kate Moss en alle andere boeken die de bijbel anders interpreteren dan de huidige mogelijkheden. Ik houd ervan om mijn grenzen te verbreden met complotten die zo plausibel zijn dat ze waar kunnen zijn. Gelukkig bewaar ik wel mijn gezonde verstand.
[bol_product_links block_id=”bol_56229819ea836_selected-products” products=”1001004002720166,1001004007117881″ name=”50books” sub_id=”geschiedenis” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 37: geschiedenis ik houd ervan http://t.co/br5OAAoItZ

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest