50books, literatuurblogsEn toen besefte ik me, zo langs al die 37 vragen lopend op mijn blog, dat ik bijna nog geen vragen heb gesteld over non-fictie. Dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf meer gericht ben op fictie, en dan met name fantasy boeken. Dus wordt het tijd voor een vraag over een non-fictie boek. Informatieve boeken dus. Je kunt hierbij gaan denken aan boeken over een specifiek onderwerp waar je meer over wil weten, maar ook studieboeken.
Soms zijn die boeken echt ontzettend saai. Droge kost en ter meerdere eer en glorie van de schrijver in plaats van een geestige of humorvolle verhandeling over het onderwerp van het boek. En dat leidt tot de 38e vraag in #50books:

Welk informatief boek zou jij aanraden om te lezen en waarom?

Ik ben weer heel nieuwsgierig naar jullie antwoorden en welke boeken jullie me aanraden. Laat je reactie achter onder deze blog en ik lees jullie weer graag!

3 Reacties

  1. Petra

    Ik ben juist van de non-fictie, terwijl ik zelden boeken lees. Maar de boeken die ik lees zitten in de categorie biografie, wetenschap, psychologie, gedrag etc.
    Recent gelezen boeken die veel indruk hebben gemaakt zijn Recht van spreken van Richard Korver en Levenslang en tbs van Lucia de B. Van dat laatste boek wil ik de film nog zien ūüôā

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - #50books vraag 38 http://t.co/RUk7SttPZ0 Daar is hij weer! [WORDPRESS HASHCASH] The comment's server IP (149.210.131.185) doesn't match the comment's URL…
  2. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 38 http://t.co/RUk7SttPZ0 Daar is hij weer!
  3. Non-fictie – #50books | De wereld van Hendrik-Jan - […] is het¬†antwoord op vraag 38¬†van het blogproject¬†#50books. #50books is een initiatief vanPeter Pellenaars.¬†Martha […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *