Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 39: boekherinneringen

door | 17 oktober 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

in de ban van de ring

in de ban van de ring, boekherinneringen

Boek in eigen collectie


Ik weet het nog precies. Ik was ongeveer elf jaar en samen met mijn ouders en zusje ging ik naar de Bruna in het toen nog veel kleinere Stadshart van Zoetermeer. We gingen op de fiets die vrijdagavond. Het moet in de winter zijn geweest, want het was al donker. Mijn vader zei tegen ons: “Jullie mogen een boek uitzoeken.” Mijn zusje koos Wiplala van Annie MG Schmidt, ik koos De val van de Vredeborch van Thea Beckman. “Weet je het zeker?” vroeg mijn vader.
“Het is wel een heel dik boek,” voegde hij eraan toe. Ik wist het zeker. En ik las het helemaal stuk, ondanks dat mijn moeder het geplastificeerd had. Dat deed zij altijd met onze boeken vroeger. Het enige dat in dit boek staat, is mijn naam.
Een paar jaar later zag ik mijn vader op vakantie in Limburg een boek lezen waar hij helemaal in opging.
“Wat lees je?” vroeg ik.
“In de ban van de Ring,” zei hij.
“Waar gaat het over?”
“Over een soort kaboutertjes die een ring moeten vernietigen in een land en daar wandelen ze naar toe.”
Diezelfde vakantie begon ik deel een te lezen, maar ik moest wachten met verder lezen tot mijn vader deel twee uit had. Toen de films uitkwamen, lag er in de V&D in Leiden een prachtige versie van dit boek in de winkel. Ik kocht het en las het. Meerdere keren.
Het zijn mijn boekherinneringen.
Dit keer vraagt Peter:

Weet jij van elk boek in je verzameling waar je het gekocht hebt of van wie je het hebt gekregen?

Mijn boekherinneringen zijn scherp vastgelegd

Maar alleen bij boeken die me geraakt hebben. Hoewel… Ik denk dat ik echt nog wel van heel veel boeken weet hoe ik eraan gekomen ben. De meeste heb ik zelf gekocht. Sommige heb ik gekregen, soms via een bon en een flink aantal via boekenleesclub Not just any book.
Sterker nog: ik denk dat ik van ieder boek in ieder geval kan vertellen waar ik het heb gekocht of van wie ik het heb gekregen, zonder dat er in het boek geschreven is, want dat is natuurlijk een doodzonde!
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 39: boekherinneringen http://t.co/Hrn48nR5Gt

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest