WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 38: boeken herlezen

door | 17 oktober 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Schermafbeelding 2015-10-17 om 21.36.20De vraag van Peter deze keer:

Lees jij wel eens boek opnieuw, en zo ja, waarom doe je dat? En zo nee, waarom niet?

Ja ik lees boeken opnieuw. Dat is het korte antwoord. Er is echter ook een lang antwoord.
Boeken die indruk op mij hebben gemaakt, lees ik opnieuw. Sterker nog, ik lees ze stuk. Er staan boeken in mijn kast die ik bijna niet meer kan oppakken omdat ze uit elkaar vallen door het herlezen.

Redenen waarom ik boeken herlees

  1. Ik ben bang dat ik dingen heb gemist;herlezen: de personages blijven bij je
  2. Ik vond het boek zo ontroerend dat ik het gevoel wil vasthouden;
  3. Ik ga de personages missen omdat ze deel van me zijn geworden;
  4. Omdat het boek me op een andere manier dan door ontroering heeft geraakt;
  5. Ik ben zelf nog niet klaar met het boek, omdat ik er dingen van leer.

Boeken zijn werelden op zich: ze zijn er altijd, zodra je ze oppakt en openslaat kun je erin verdwijnen en nieuwe dingen ontdekken, je horizon verbreden en meeleven met de personages in het boek.

Herlezen is opnieuw ontdekken

Daarom raad ik eigenlijk iedereen aan: ga boeken herlezen, als ze je geraakt hebben of als je dingen eruit niet hebt begrepen. Je kunt er alleen maar beter van worden. Niet voor niets is het een compliment als iemand je belezen noemt.
De boeken die ik het meest herlezen heb: In de ban van de RingHarry Potter en bijna alle boeken van Thea Beckman.
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 38: boeken herlezen http://t.co/2bsBIcAPVN

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest