Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 49: mijn top 3

door | 31 december 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

boeken weggooien? Nee: ik ga naar books anonymous!

Helaas, dit jaar geen 50 vragen, maar 49, ondanks dat we dit jaar 53 weken hebben. Peter heeft ergens een joker teveel ingezet zoals hij zelf zegt. Wel heeft hij een leuke vraag bedacht als uitsmijter. Vanaf volgend jaar gaan we genieten van de vragen die Hendrik-Jan ons voorschotelt. Dit is de laatste vraag van 2015:

Wat is jouw top-3 van mooiste boeken uit 2015?

Hiervoor pak ik even mijn Goodreads lijstje erbij. Ik weet niet meer zo goed wat ik nu heb gelezen in 2015. Ik weet wel dat het boeken waren uit de selectie van online boeken leesclub Een perfecte dag voor literatuur. De recensies kun je vinden op Tekstbureau DrsPee.
Traditiegetrouw telt een top 3 af. Dat doe ik dan ook maar.

Op nummer 3: Het regende vogels – Jocelyne Saucier

Dit boek speelt zich af in een afgelegen gedeelte van Canada. De prachtige natuurbeschrijvingen en het ragfijne web waarin alle lijntjes bij elkaar komen, zorgt ervoor dat ik de ellenlange zinnen voor lief heb genomen.

En er is nog meer liefde in het verhaal: tussen Charlie en Marie-DesNeiges. Twee bejaarden die als kluizenaars in de bossen leven. Een mooi teder verhaal over een vrouw die 66 jaar in een inrichting heeft gewoond en een man die vijftien jaar daarvoor zijn vrouw had verlaten. De koppeling tussen Marie-DesNeiges en Ted Boychuck wordt pas laat in het verhaal duidelijk, maar dat is het wachten waard.

Zeer zeker een leestip.

Op nummer 2: Mens vs Natuur – Diane Cook

Ik schreef hierover:

Mens vs natuur is een bundel met korte verhalen van schrijfster Diane Cook. De verhalen variëren van een paar pagina’s tot enkele tientallen en houden je stuk voor stuk op het puntje van je stoel. De verhalen zijn allemaal verhalen van mensen die zich verzetten tegen de natuur, tegen apocalyptische taferelen en bizarre situaties waarbij het niet vreemd is om een monster tegen te komen dat je net niet kunt zien.

Het is spannend, onheilspellend en ook een tikje lief op een rauwe manier. Eigenlijk moet je hem maar gewoon lezen.

Op nummer 1: De zes levens van Sophie – Sarah Meuleman

Dit boek heeft zo’n bijzondere omkering, dat ik er met mijn petje niet goed bij kon:

Zo rond bladzijde 181 beginnen mijn wenkbrauwen omhoog te gaan om niet meer omlaag te gaan tot na deze review. Ik ben verbaasd over de twist in de plot die ik niet had verwacht. Ik heb zelfs stukjes tekst teruggelezen omdat ik dacht dat ik iets had gemist.

Kortom, het is goed opletten tijdens het lezen en dat maakt het boek zo interessant dat hij bij mij op de eerste plaats van dit jaar komt.
Ik wens iedereen veel leesplezier in 2016!
[bol_product_links block_id=”bol_56852acd192c7_selected-products” products=”9200000036135097,9200000036134811,9200000030656211″ name=”50books” sub_id=”vraag49″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 49: mijn top 3 https://t.co/TLRZcX3kBZ Wat ik de mooiste boeken van 2015 vond.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest