WhatsApp
Telefoon

Afscheid ~ #WOT deel 50

door | 12 december 2019 | WOT | 6 reacties

afscheid nemen

Afscheid ~ 1) Adee 2) Adie 3) Adieu 4) Aju 5) Ajuus 6) Congé 7) Een laatste groet 8) Het uiteengaan 9) Scheiding 10) Smartelijke ervaring 11) Uitgeleide 12) Vaarwel 13) Vertrek


Al zes jaar, sinds 2014, heb ik het op me genomen om de #WOT te schrijven. Er zijn honderden woorden de revue gepasseerd. Sommige woorden meer dan een keer. Er zijn natuurlijk meer woorden dan die paar honderd die ik heb beschreven hier. Veel meer. Mijn gevoel zegt me dat de #WOT niet meer op mijn blog past. Ik wil andere paden betreden. Nieuwe wegen inslaan.
Die nieuwe wegen zorgen ervoor dat ik afscheid moet nemen van gebaande paden, zoals de #WOT. De #WOT bestaat uit woorden. En wat past er nou beter bij een blog over taal, dan woorden? Dat klopt. Dat heeft het ook jaren gedaan. Woorden, taal, spreekwoorden, grammatica en spelling. Ik heb er allemaal over geschreven. Maar mijn nieuwe richting gaat over verhalen. Over het schrijven van verhalen. Over mijn One Stop Schrijver Shop. En daar past de #WOT niet meer bij.

Ik neem dus afscheid van de #WOT

En dat doet best wel een beetje pijn. Het was mijn houvast op de donderdag. Mijn rots in de branding op het moment dat ik geen zin had om te schrijven. En ja, zelfs ik heb af en toe geen zin om te schrijven. Want die #WOT, die moest er komen: er zitten mensen op te wachten. Mensen die meeschrijven en mij vragen waar die blijft als ik hem pas later op de donderdag schreef. De #WOT was wel een beetje mijn maatje geworden.
Dat maatje laat ik nu dus los. Ik neem afscheid met pijn in mijn hart. Gaat de #WOT door? Dat weet ik niet. Misschien wil iemand hem overnemen. Het kan een leuke nieuwe impuls geven aan dit fenomeen dat al jaren bestaat of aan jouw eigen blog. Er volgt nog zeker een #WOT op 19 december en misschien nog eentje op 26 december. En dan neem ik afscheid. Ik hoop dat iemand de #WOT overneemt. Je kunt je bij me melden.
Hoe is het met afscheid nemen voor jou? Waar heb jij afscheid van genomen dit jaar?
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Kristina Tripkovic via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. Irene

  Lieve Martha, terwijl je het zo goed deed. Ik wil de #WOT weer graag op me nemen. 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Dan ben ik heel blij dat jij het oppakt. Als het woord het toelaat schrijf ik vast weer mee.

   Antwoord
   • Carel

    Het is mooi geweest. Ik deed niet altijd mee de laatste tijd. Maar, bedankt voor de vaak inspirerende voorzet.

    Antwoord
 2. Karin Winters

  Ik heb in de actieve blogtijd wel heel vaak meegedaan, maar verslof mijn bloggen een beetje. Dank je wel Martha en mooi die bewuste keuzes die je maakt. Nou Irene GO!!

  Antwoord
 3. Stephan Koopmans

  Goh, Martha, na vierenhalf jaar komt er dus een einde aan ons wekelijkse samenzijn. Tussen ‘Karma’ uit juli 2015 en dit ‘Afscheid’ schreef ik onafgebroken 231 keer met je mee. Bedankt voor het openleggen van dit gedeelte van mijn creativiteit, waarvan ik toen alleen maar vermoedde dat ik het in me zou kunnen hebben. Veel succes met je nieuwe plannen!
  https://blog.stephankoopmans.nl/wot-50-afscheid/

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Afscheid: #WOT 2019 deel 50 - Stukjes - […] of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.De…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest