WhatsApp
Telefoon

Jouw kerstverhaal op mijn blog?

door | 06 december 2019 | Verhalen | 0 Reacties

Kerstverhaal

Sinterklaas is het land uit, tijd voor een kerstverhaal. Ik plaats jouw kerstverhaal op mijn blog. Net als vorig jaar organiseer ik weer de kerstige schrijfopdracht. Vorig jaar ontving ik maar liefst zes prachtige verhalen. Dit jaar ga ik weer inzetten op 24 verhalen, zodat ik twaalf verhalen op Eerste Kerstdag en twaalf verhalen op Tweede Kerstdag kan laten verschijnen tussen 9:00 en 20:00 (de eerste verschijnt om negen uur ‘s morgens, de laatste om 20:00 ‘s avonds).

Vorig jaar schreven we over het kerstdiner. Dit jaar heb ik een aantal schrijfopdrachten bedacht waaruit je vrij bent om te kiezen:

  1. Beschrijf kerst vanuit het perspectief van de kerstboom. Je kerstboom heeft gedachten en menselijke gevoelens. Hoe voelt het voor hem of haar om een kerstboom te zijn? Wat ziet hij, hoort hij, voelt hij, ruikt hij?
  2. Wat was het beste kerstcadeau dat je ooit hebt ontvangen? Waarom was het juist dat cadeau?
  3. Jij bent een van de kerstelfjes van de Kerstman. Beschrijf een dag uit je leven als kerstelf.
  4. De Kerstman bestaat en hij zit vast in jouw schoorsteen.
  5. Leg uit wat Kerstmis is aan iemand die nog nooit een feestdag heeft meegemaakt.
  6. Hij is dan wel niet de Kerstman, maar hij heeft wel een heel goede reden om in je huis in te breken…
  7. Er is een sneeuwstorm en twee mensen die elkaar niet kennen, eindigen samen in een schuilplaats op kerstavond.
  8. Een kerstkaart wordt, vijftig jaar nadat hij is verzonden, bezorgd bij jou.
  9. Alle huizen in de buurt zijn versierd, lichtjes buiten en binnen. Behalve dat ene huis aan het einde van de straat dat er heel donker uit ziet.
  10. Met Kerst is iedereen vanaf 18 jaar wettelijk verplicht een goed voornemen in te leveren bij de regering. De regering moet dat voornemen goedkeuren, anders verzint de regering er eentje voor je.

Dit zijn de opdrachten waar je mee aan de slag mag. Je verhaal moet tenminste 300 woorden en maximaal 2000 woorden bevatten. Als je zelf een blog hebt, laat mij dit dan weten dan zal ik naar jouw blog linken. Wil je niet dat je naam gepubliceerd wordt, laat me dat dan even weten. Ik behoud me het recht voor om je tekst te redigeren of niet te plaatsen als ik deze niet passend vind voor mijn blog (lees: houd het netjes). Stuur je verhaal voor 21 december 2019 naar mij op via onderstaand formulier, zodat ik nog tijd heb om ernaar te kijken en het in te plannen.
Op 24 december plaats ik een schema met de links naar de verhalen, die op het tijdstip van plaatsing gaan werken, zodat je weet wanneer jouw verhaal aan de beurt is.
Ik hoop dat jullie gezellig mee doen!

Inschrijfformulier voor je kerstverhaal

[contact-form-7 id=”15083″ title=”Kerstige schrijfopdracht”]
Foto van Aaron Burden via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest