Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

"Als ze nee zegt, bedoelt ze ja"

door | 20 november 2014 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties


Vandaag keek ik vol verbazing naar De wereld draait door, waarin het item over versiercoach Julien Blanc ter sprake kwam. Er zat een meisje genaamd Geraldine die het niet eens was met de tactieken van deze coach en een man die vond dat Blanc een held is. Ik zal kort even uitleggen wat Blanc beweert.
Blanc zegt, dat vrouwen houden van dominante mannen die het heft in handen nemen en ook al zegt een vrouw nee, dat de man dan toch nog even door moet gaan. Als een vrouw er echt niet van gediend is, dan zal ze haar drankje wel in zijn gezicht gooien. Ook vindt Blanc dat je een vrouw best met haar gezicht in je kruis mag duwen om te laten zien wat haar plek is. Bovendien vindt een vrouw dat stiekem best leuk.
De man die Blanc verdedigde heet Thierry Baudet. Deze man had onderzoek gedaan naar de seksuele belevingswereld van de vrouw. Hij zei dat vrouwen tweeledig zijn in hun signalen: als ze nee zegt, mag je best nog even aandringen en door gaan, want eigenlijk bedoelt ze ja.
Meiske Geraldine had weinig in te brengen, daarom doe ik het maar.

Geachte meneer Baudet,

Uw standpunten en die van Julien Blanc dateren uit de tijd dat mannen en vrouwen nog jagers en verzamelaars waren. Een man nam wat hij wilde, rücksichtslos. Een vrouw, het zwakkere geslacht, had toen weinig in te brengen, behalve het geslacht van de man.
Inmiddels zijn we geëvolueerd, hebben we een grotere herseninhoud gekregen en zijn we erachter gekomen dat mannen en vrouwen in ieder geval op intellectueel niveau elkaars gelijken kunnen zijn. Qua fysieke kracht zal dit nooit het geval zijn. Dat wil niet zeggen dat mannen gebruik mogen maken van hun kracht en vrouwen naar hun kruis mogen duwen of bij de keel mogen grijpen als een vorm van flirten.
Deze Julien Blanc, die u tot held bombardeert, brengt de beschaving terug naar een tijdperk, waarin vrouwen in minirok hun verkrachting uitlokten en doen denken aan culturen waarin vrouwen die verkracht zijn worden gestenigd voor uitdagend gedrag.
Daarnaast vind ik dat nee nog altijd nee is en niet misschien en al helemaal niet ja. Bovendien: heeft u enig idee hoe duur een drankje is? Dat ga je toch niet in het gezicht van een man gooien die je wil afwijzen? Dat is hij helemaal niet waard.
Ik hoop dat u uw standpunten omtrent deze man nog eens wil overwegen. Mijns inziens denigreert Blanc vrouwen tot neukpoppetjes wiens mening en wensen niet serieus genomen dienen te worden. Of juist wel, maar dan met een andere klemtoon.
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Rob Alberts

  Onvoorstelbaar dat deze theorieen nog verteld worden.
  Bezorgde groet,

  Antwoord
  • Martha

   Ja, dat vind ik ook. Het is echt waanzinnig dat het zo moet. En al die arme mannen die denken dat ze zo een vrouw kunnen krijgen…

   Antwoord
 2. Jolka

  .. ik moest aan de film ‘Magnolia’ denken. Telkens wanneer Thierry Baudet iets zei, zag ik Tom Cruise voor me die
  ‘Tame the cunt!’ riep.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. @sabinerotterdam - RT @drspee: "Als ze nee zegt, bedoelt ze ja" http://t.co/PnAOItxLYk Reactie op #dwdd
 2. Martha Pelkman (@drspee) - @aafkeromeijn @ankelaterveer het deed me heel erg hieraan denken: https://t.co/6AgRHcR8Y8 van die enge Thierry Baudet en Julien Blanc
 3. Wie gebruikte de beste drogreden in Buitenhof? - Tekstbureau DrsPee - […] me nog een ding zeggen: ik ben absoluut geen fan van Baudet. En ik heb nog altijd geen idee…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest