Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Android of iPhone?

door | 02 januari 2013 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

Eerst dacht ik dat het een klein prijsje zou zijn, €20,- had ik al heel mooi gevonden. (Wie het kleine niet eert,…) Toen ik mijn account opende van het onderzoekspanel Intomart GFK, bleek dat ik de hoofdprijs had gewonnen: €300,-! Ik was in de wolken. Nog nooit van mijn leven had ik zo’n grote prijs gewonnen. En ik wist gelijk wat ik er mee ging doen.
Ik liet de geldprijs in cadeaubonnen voor Bol.com uitbetalen en via de webwinkel bestelde ik een Samsung Galaxy Tab 2.0 met een scherm van 10,1 inch. De volgende dag was hij binnen. Als een kind zo blij had ik mijn uitpakparty. Het systeem dat gebruikt wordt op deze tablet is Android 4.0.
Ik had in het begin wel wat bedenkingen, gezien mijn ervaringen met de allereerste Android telefoon, de T-mobile G1 (telefoon viel uit tijdens gesprekken, 8 weken kwijt voor reparatie, nieuw moederbord erin en toen deed hij het weer), maar nu ik de tablet een paar maanden in mijn bezit heb, ben ik er echt wel heel blij mee.Android robot
Ik heb wel alle Samsung-zooi eraf gehaald. Daar doe ik niets mee, dus dat mag weg. Daarna heb ik alle appjes erop gezet die ik ook op mijn iPhone had, maar dan wel zonder de hoeveelheid spelletjes die erop stonden. Tijd voor nieuwe spelletjes zoals Pou, Shipwrecked en verschillende live achtergronden, onder andere een Koi vijver. Uiteraard heb ik ook alle social media (and then some) erop teruggezet.
Daarnaast had ik nog mijn iPhone 4. En alsof de duvel ermee speelde, drie dagen voor ik een nieuw abonnement kon aanvragen viel de telefoon voor het eerst sinds hij in mijn bezit was, uit. Omdat de tablet mij zo ontzettend goed bevalt, heb ik besloten om ook maar over te stappen naar een Android telefoon, namelijk de Samsung Galaxy S3 mini.
Waarom de overstap?
Sinds ik de tablet heb, zie ik dat de Play Store van Google veel meer apps heeft dan de App Store van iPhone. Bovendien zijn de apps veel goedkoper. Dat vind mijn portemonnee, of liever gezegd mijn credit card, veel leuker.
Verder zijn er voor mijn gevoel veel meer mogelijkheden met het Android systeem dan met iOS, vooral omdat het open source is. Je bent niet gebonden aan een gesloten systeem, waarbij je alleen in één winkel verplicht bent te kopen.
(Dit klinkt een beetje als het oude systeem van arbeiders en werkbazen, waarbij de arbeider nog verplicht was 12 uur per dag, 6 dagen per week te werken en niet anders kon dan voedsel kopen in de winkels van de baas omdat die als enige  nog open waren, waar tegen woekerprijzen levensmiddelen werden verkocht, zodat de arbeiders hun weinige loon gelijk weer inleverden bij de baas.)
Daarnaast heeft Android allerlei widgets die ik zeer handig vind: de tweetcaster pro widget, weatherwise, google reader en evernote om er maar een paar te noemen. Allemaal erg handig. Nog een reden om over te stappen naar Android.
Niet volledig
Dit stukje is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met Android en iPhone. Ik erken dat er mensen zijn die hele andere ervaringen hebben met het iOS-systeem, zowel positief als negatief. Mijn ervaringen met de iPhone zijn op dat ene momentje na niet negatief, maar het hele ‘iOS Apple gesloten systeem’-gebeuren zat me al een tijdje niet zo lekker. Natuurlijk kan je je iPhone jailbreaken, maar ook daar voel ik weinig voor. Dat ligt dus aan mij.
Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen en ik ben hierboven zeker niet volledig. Dat hebben anderen voor mij al eerder en waarschijnlijk beter gedaan. Zo ongeveer 775.000.000 keer zelfs, volgens Google.
Het hangt eveneens van je eigen smaak af of je voor Android of iPhone gaat. Helemaal je eigen ding. Maar ik ben inmiddels ontzettend blij met mijn Android tablet en Android telefoon.
Plaatje via: Wikimedia Commons, auteur Google.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Raymond

  Ik heb de luxe dat ik zowel een Android tablet als een iPad heb en durf daarmee ook rustig te stellen dat de hele discussie over Android versus iOS de moeite niet waard is. Beide hebben hun voor- en nadelen en uiteindelijk is het meer een kwestie van het ecosysteem waar je in investeert qua apps. Als je eenmaal voor tientallen euro’s apps hebt gekocht wissel je niet snel meer naar een ander platform, toch?
  Ik ben ook begonnen met de TMobile G1 en dat overtuigde me al hoe fijn Android was, hoewel het toetsenbord dat er bij zat nog veel meer indruk maakte. In die tijd was iOS echter superieur en kon je veel meer en betere apps vinden bij Apple.
  Als je echter ziet welke slagen Android gemaakt heeft dan durf ik wel te zeggen dat het sinds versie 4.1 beter is dan de huidige iOS. Vloeiender, sneller, minstens net zo veel apps en inderdaad widgets zodat je meteen op je homescreen informatie ziet. Ik heb nu mijn tweede Android telefoon en als ik over 6 maanden mijn derde telefoon koop zal het weer een Android zijn.
  Het nadeel van Android blijft de versplintering in versies en de aanpassingen die leveranciers doen. De G1 is blijven steken op Android 1.6 versie, mijn huidige Xperia Play zal voor eeuwig op 2.3 blijven en ook mijn oude Galaxy Tab zit op die Android versie. Ik kan een groot aantal apps inmiddels niet meer installeren en gebruiken op mijn telefoon die nog geen 2 jaar oud is.
  De Nexus toestellen en tablets die door Google zelf worden verkocht zijn een stap in de goede richting. Die hebben de originele Android versies en krijgen binnen enkele dagen iedere keer de updates naar de laatste versies. Maar voor de Samsung, LG, Sony en HTC toestellen weet je nog steeds niet zeker of je zelfs binnen je abonnementsperiode van 2 jaar alle updates gaat krijgen en dat is echt een stevig minpunt.
  Aan de andere kant hoef je alleen maar te kijken hoe knijterduur de iPhones (en iPads) zijn en blijven en dan ben ik benieuwd waar het met iOS naar toe gaat. Dat begint nu ook verouderd aan te voelen 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest