WhatsApp
Telefoon

Blanco ~ #WOT deel 50

door | 13 december 2018 | WOT | 4 reacties

Vogels op een elektriciteitslijn met een blanco achtergrond

Blanco ~ 1) Baai in Californië 2) Kaap bij Amerika 3) Kaap bij Argentinië 4) Ledig 5) Leeg 6) Niet beschreven 7) Niet ingevuld 8) Onbedrukt 9) Onbeschreven 10) Onbeschreven stem 11) Oningevuld 12) Open 13) Opengelaten 14) Plaats in Amerika 15) Water 16) Wit


Ik was een beetje blanco vandaag. Er leek wel geen enkel woord in mij op te komen om een beetje degelijke #WOT over te schrijven. Tot ik bedacht dat ik blanco was. En dat leek me dan toch wel weer een aardig woord.

Blanco als een onbeschreven blad

In de psychologie is een stroming die zegt dat kinderen ter wereld komen als een tabula rasa, een onbeschreven blad. Het kwam al voor bij Aristoteles en Thomas van Aquino. Hierbij gaat men ervan uit dat een kind alles moet worden aangeleerd als het geboren is.
Tegenwoordig is bekend dat sommige dingen toch genetisch bepaald zijn. Kinderen zijn dus niet per se een blanco blaadje als ze worden geboren.
Maar goed, ik was dus blanco. Ik wist het gewoon even niet meer. Er gebeurt op dit moment zo veel dat ik moeite heb om het bij te benen. Ik zal blij zijn als het straks Kerst is, dan neem ik gewoon even wat rust voor mijzelf. Misschien ga ik zelfs wel een weekje helemaal offline! Spannend! Dat ben ik namelijk niet meer gewend sinds 1997, toen ik voor het eerst Netscape Navigator ontdekte en ik als een blanco blaadje over het internet dwaalde.
Hoe blanco kan jij soms zijn? En hoe los je dat op? Ik ben nieuwsgierig naar je blanco ideeën.
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest