Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Bloggen tijdens de vakantie

door | 22 juli 2013 | Bloggen, Overige | 2 reacties

Genoeg om over te bloggen
Vandaag was ik niet bij #blogpraat. Ik was iets anders gezelligs aan het doen met vriendin S. Lekker eten, tenminste dat dachten we, want de Griek waar we besteld hadden, beweerde dat het mailtje met de bestelling niet was doorgekomen. Ik las op de website dat het mailtje met bestelling bij meer mensen niet was doorgekomen, verdacht dus. Maar goed, bloggen tijdens de vakantie was het onderwerp van #blogpraat vandaag en daar wil ik het even over hebben.
Ik doe dat aan de hand van de vragen die op blogpraat.com gesteld worden.

V1 Wat doe je tijdens deze zomervakantie/hitte? Blog je door zoals gewoonlijk of niet?

Ja, ik blog door. Het zullen wel kortere posts vooral als ik zelf weg ben. Een foto en een klein stukje tekst of zo. En eigenlijk is het niet handig om dit op de schrijven voor eventuele inbrekers die mijn blog volgen. Voor die mensen zeg ik: ik heb twee hele grote valse pitbulls in huis tijdens mijn vakantie, die worden verzorgd door mijn buren. Betreden is dus op eigen risico.

V2 Wat zou je kunnen doen om je blog door te laten gaan, ook al heb je zelf geen/minder tijd?

Wat je natuurlijk kan doen, is inplannen, wat ik in ieder geval zal doen voor mijn taalpost. Maar verder is inplannen mij een gruwel. Ik weet soms niet eens wat ik morgen ga doen, laat staan wat ik over een week op mijn blog wil posten. Ik wacht eigenlijk altijd op inspiratie.
Ik kan natuurlijk ook mensen vragen een gastblog te plaatsen. Maar volgens mij ben ik nu te laat met regelen. Dat had ik weken eerder moeten doen. Iets om aan te denken voor volgend jaar.

V3 Waarom zou je doorbloggen in de vakantie (qua lezers)?

Waarom niet? Bloggen is een way of life. Het hoort er nu eenmaal bij. En zoals @ruudketelaar pleegt te zeggen: “Lezers interesseren mij niet.” Mijn lezers interesseren mij wel, dus die die-hards die mijn blog volgen, wil ik graag ter wille zijn en mijn verhalen niet onthouden. Vandaar dat ik door blog.

V4 Hoe concurreer je met het mooie weer om bezoekers naar je blog te krijgen?

Met mooi weer concurreer je niet. Dat is onmogelijk, maar de echte bloglezers zijn niet te verslaan. Die lezen hun favoriete blogs op het strand, op de camping of waar ze zich dan ook bevinden om van het mooie weer te genieten. Ik wil dus echt niet concurreren met het mooie weer. Ik denk dat ik er gewoon gebruik van ga maken. Ik schrijf, jullie genieten en lezen in de zon. Overigens schrijf ik ook in de zon, of pas ‘s avonds laat, zoals nu.

V5 Blijf je zelf ook blogs lezen als je op vakantie bent cq vakantie hebt?

Ja natuurlijk! Lezen doe ik overal, tijdens mijn ontbijt, in de douche, op de bank. Dus ook op vakantie. Ik lees de blogs die ik volg graag. Het kost wel wat tijd, maar die heb ik nu in overvloed. Lezen is mijn lust en mijn leven. Ik kan niet zonder. Vreest dus niet, beste bloggers: ik blijf jullie trouw! Ook in de vakantie.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Irene

    Top! ‘k hoop juist tijdens de vakantie meer tijd te vinden voor lezen, ben de laatste tijd schaamteloos aan het snel lezen dan wel scannen geslagen… 😉

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - Bloggen is een way of life http://t.co/Qj8HM3JPNT naar aanleiding van #blogpraat
  2. @EveSophieR - RT @Elja1op1: Lekker 'szomers & relaxed stukje van @drspee: bloggen tijdens de vakantie http://t.co/QkNfWl2vEn

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest