WhatsApp
Telefoon

Je boekenomgeving en #50books vraag 18

door | 30 april 2017 | 50books 2017 | 3 reacties

Welke boeken moet je volgens jouw boekenomgeving gelezen hebben? Dat vroeg ik vorige week in de #50books vraag. Een lang en uitgebreid antwoord op een blog en een mooie reactie onder het blog waren mijn deel. En na even vragen, ook nog een leuke reactie op Twitter. Ik vermoed dat de nieuwe vraag wat makkelijker zal zijn.

Niek reageerde in een uitgebreid blog. Zij leest veel fantasy en daar is natuurlijk het boek In de ban van de Ring of de Engelse versie Lord of the rings het standaardwerk dat iedereen gelezen moet hebben. De graphic novel, een strip met literaire insteek die in boekvorm wordt uitgegeven, die veel werd aangeraden was The sandman van Neil Gaiman. In beginsel veel te duur, maar later heeft Niek ze wel de tien delen kunnen aanschaffen en niet tevergeefs!
[bol_product_links block_id=”bol_590598335c1fa_selected-products” products=”1001004007708493″ name=”50books” sub_id=”vraag18″ link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
In het Nederlandstalige literatuurgebied noemt Niek Het bureau van J.J. Voskuil. Een serie waar ikzelf erg tegenop zie, omdat het er zo veel zijn. En dan schiet er ook nog een andere serie door haar hoofd: de zes delen van Mijn strijd door Karl Ove Knausgård. Allemaal series. Misschien omdat die zo goed te onthouden zijn?
[bol_product_links block_id=”bol_5905990089cbd_selected-products” products=”9200000011243652″ name=”50books” sub_id=”vraag18″ link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Van Lalagè kreeg ik een uitgebreide reactie op mijn blog. Ze schreef:

Ik ben jaloers dat jij zoveel boekenwurmen in je omgeving hebt… De meeste boekentips krijg ik van mijn ouders, maar ‘moet je lezen’ hoor ik eigenlijk van niemand. Gelukkig biedt het internet uitkomst en kan ik me omringen met boekenblogs, twitteraars die het over boeken hebben en websites als Boekmeter 🙂 Momenteel is ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ heel populair en ik overweeg serieus om dat te gaan lezen. Wel een heel dikke pil, dus ik zie er een beetje tegenop. En over een paar maanden is het vast weer een ander nieuw boek dat de aandacht trekt. Keuzestress!

De boekenomgeving van Ali

Op Twitter vroeg ik haar vanochtend of ze nog een antwoord had, als trouwe 50booksblogger. Ik was nieuwsgierig naar haar antwoord. Haar antwoord was wel bijzonder:


Dat doet natuurlijk gissen naar Ali’s reacties op alle goedbedoelde adviezen van haar omgeving. Zou ze de boeken die haar werden aangeraden niet leuk vinden? Of ligt het niet in haar genre? Dat maakt nieuwsgierig. En een mooi bruggetje naar…

…50books vraag 18

Want het is natuurlijk ook mogelijk, dat iemand je iets aanraadt in een genre dat jou totaal niet ligt. Zo houd ikzelf dus niet van horror. Boeken als It van Stephen King of Misery zijn niet aan mij besteed. En ook reisboeken of biografieën zijn niet het genre waar ik als eerste naar grijp.

Welk genre is niet aan jou besteed?

Ik ben heel nieuwsgierig naar de genres die jij niet leuk vindt. Of misschien gaat het niet om een heel genre. Of lees jij boeken uit alle genres, maar zijn er genres die minder favoriet zijn bij jou? Ik lees het graag!
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Anna

    Boekentips krijg ik in mijn naaste omgeving van niemand, omdat welhaast niemand leest of toch heel beperkt in zowel aantal als genre. Zelf lees ik zowat elk genre, iets minder fantasy en young adult. En het 8ste leven is dan wel een dikke turf maar je gaat er zo doorheen. Zelf las ik het boek als feuilleton met de habbanleesclub.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Genres die ik niet lees: #50books vraag 17 - StukjesStukjes - […] De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest