Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De Disney tag – mijn Disney favorieten

door | 07 maart 2014 | Overige, Persoonlijk | 1 reactie

charisma

Ik zag deze Disney tag bij het blog van Geertje: stay at home beauty. Dit wisten jullie waarschijnlijk nog niet, maar ik ben een echte Disneyfan. Er zijn negen vragen die je gerust ook over mag nemen. Ben benieuwd of jullie ook van die grote Disneyfans zijn.
Vraag 1: Wat is je favoriete Disneyfilm?
beautybeastMijn favoriete film is Beauty and the Beast. Ik houd van Belle omdat ze net zo’n boekenliefhebber is als ik.
Vraag 2: Wat zijn je andere drie favoriete Disneyfilms?
disneyDe andere drie favorieten zijn lastig, want eigenlijk zijn alle Disneyfilms gewoon hartstikke goed. Maar als ik er dan drie moet kiezen, kies ik voor The Lion King, Mulan en Mary Poppins. Bij de Lion King vind ik de woordgrapjes ontzettend leuk: de scene met Timon en Pumba en Simba, als ze naar de sterren kijken is geweldig. Pumba, with you, everything is gas! Geniaal toch?
Van Mary Poppins vind ik de mix tussen mens en animatie supergaaf, zeker omdat het toen nog zo in de kinderschoenen stond. De pinguins in de scene met Dick van Dyke en Julie Andrews is prachtig. Mulan vind ik mooi vanwege de power die Mulan laat zien en de tekst van de keizer aan het einde van de film: A woman like that doesn’t come along every dynasty. Ook de visuele grapjes zijn mooi vormgegeven.
Vraag 3: Wie is je favoriete Disneyheld?
HerculesMijn favoriete Disneyheld is Hercules. Hij leert omgaan met zijn krachten en wordt door schade en schande wijs. Mooi verhaal.
peterpanVraag 4: Wie is je favoriete prins van Disney?
Mijn prins van Disney is niet echt een prins: ik kies hier voor Peter Pan. Ik vind namelijk dat Peter Pan heel dapper is als hij Wendy gaat redden van Kapitein Haak. Maar als ik dan op romantiek ga kiezen, dan is het toch wel de prins van Doornroosje. Hij wordt op slag verliefd op de prinses en kust haar wakker. Prachtig. Ik vind de prins van Sneeuwwitje eerlijk gezegd een beetje necrofiele neigingen hebben.
Vraag 5: Wie is je favoriete Disneyprinses?
assepoesterMijn favoriete prinses is de Disney variant van Assepoester. Vroeger hoopte ik dat een prins mij zou wegvoeren van mijn school en dat ik iedereen op zijn nummer kon zetten, want ik zou een prinses worden.
Vraag 6: Op wie lijk je het meeste?
Hm. Madame Medusa uit De Reddertjes? Nee ik heb geen idee. Volgens mij lijk ik op Belle omdat zij ook van lezen houdt, net als ik. En op Rapunzel als heur haar is afgeknipt.
Vraag 7: Wie zou je graag willen zijn?
kungfupandaPo uit Kung fu Panda hahahaha! Nee, liever niet. Ik denk dat ik kies voor een powervrouw, dus niet zo’n afwachtend smachtend prinsesje, maar een vrouw die het heft in eigen handen neemt zoals Mulan of Pocahontas.
Vraag 8: Wat is je favoriete Disneyliedje?

Vraag 9: Wat was de eerste Disney die je keek?
gorgiIk kan me herinneren dat de allereerste Disney die ik in de bioscoop keek Taran en de toverketel was. Doodeng die film, maar het leukste was Gorgi, een klein beestje dat graag mee wilde helpen: als er maar knabbeltjes en knaagjes zijn. Maar of dit ook daadwerkelijk de eerste Disneyfilm is geweest die ik zag, dat weet ik echt niet meer.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Ans

    De mijne is tijgertje, waarschijnlijk omdat hij net zo spingerig, onhandig is en vaak ook onbegrepen is.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest