WhatsApp
Telefoon

De resultaten van de review van #blogpraat

door | 20 augustus 2014 | Bloggen | 4 reacties

review

reviewAfgelopen maandag werd mijn blog gereviewd in #blogpraat door een groep zeer behulpzame en gedreven medebloggers. Ik heb alle opmerkingen aangevinkt als favoriet in deze review en daarmee kan ik weer vooruit. Er kwamen een paar zeer overdenkenswaardige opmerkingen uit, die ik hier opschrijf om alles voor mijzelf op een rijtje te kunnen zetten. Ik groepeer de opmerkingen per onderdeel van mijn site.

De tagline

De tagline op mijn site “schrijft vanuit het hart” werd niet zakelijk genoeg gevonden tijdens de review. Daar ben ik het, nu ik er langer over heb nagedacht, mee eens. Ik heb door de liedteksten van Drs. P. gebladerd en nu blijkt dat hij een liedje over de apostrof heeft geschreven. Het lied gaat over alle plekken waar een apostrof hoort te staan. Dus mijn idee was: zet de apostrof op de juiste plek. Mijn moeder kwam met een andere voorzet: iets met de d en de t. Dus ik dacht: maakt het onderscheid(t). Overdenkingen en overpeinzingen. Ideeën blijven natuurlijk welkom.

De widgets

Er staan teveel widgets op de site, was de algemene gedachte die ik oppikte uit het geheel van opmerkingen. Daar zou ik meer ordening en rust in mogen aanbrengen. Op de mobiele versie staan de widgets ook allemaal onder de tekst, waardoor er een ellenlange pagina ontstaat die men dan zou moeten doorscrollen en dat doet men niet. Ook de nieuwsbriefinschrijvingsmogelijkheid – leuk galgje- danwel wordfeudwoord – mag duidelijker.
Er ontstaat verwarring doordat je ook kunt inschrijven op blogupdates. Er zijn twee mogelijkheden voor inschrijving: blog en nieuwsbrief. Door beiden op de site te hebben, is het lastig te bepalen waar je voor wat kunt inschrijven. Ik ga dit aanpassen.

Call to action

Een heel bruikbare tip: mijn diensten worden nu te vrijblijvend aangeboden. Ik zou mijn bezoekers en dus potentiële klanten meer mogen sturen. Natuurlijk houden mijn bezoekers zelf de keuze of ze inschrijven, maar de oproep om iets te doen met mijn aanbiedingen is nu non-existent. Van iemand anders kreeg ik de tip om mijn dienst Levensboek minder te beperken. Ik ga met haar in overleg om te kijken wat zij denkt en hoe ik dat kan inpassen, waar ik uiteraard heel dankbaar voor ben! Zo veel lieve hulp brengt tranen in mijn ogen.

Diverse zaken die uit de review naar voren kwamen

Het was niet helemaal duidelijk dat mijn bedrijfsnaam uitgesproken moet worden als [docteranduspee]. Of ik wilde overwegen een spatie te plaatsen tussen drs en pee. Ik denk dat het volstaat om met twee hoofdletters te blijven werken: DrsPee. Dit lijkt me voldoende duidelijkheid geven. Anders mag je het natuurlijk altijd vragen!
Het menu werd ook te lang gevonden. Men vond dat ik het zakelijke en persoonlijke beter moet scheiden. Daar zit wat in. Ik ga hier zeker over nadenken. Zelf wil ik nog aan de slag met de plaatjes op de homepage: zelf maken in plaats van van internet halen.
De aanbevelingen die ik krijg, staan in een menu item op de site. Hier zijn mooie plugins voor op de markt. Ik ken er één die ik heel mooi vind en zeker ga uitproberen.
Er werd me tijdens de review ook aangeraden om eens te kijken naar de site van Lotty Rothuizen. Dit ga ik zeker doen.

Hier moet ik een beslissing over nemen

Ga ik een aparte site maken voor mijn blog en deze site hier als mijn zakelijke site houden of splits ik de site in tweeën en houd ik gewoon één site? Er waren een aantal stemmen voor splitsen en een aantal stemmen voor een aparte site bij de review. Ik vind dit moeilijk. Mijn site scoort op het moment best goed in de zoekresultaten op mijn taalgerelateerde blogs. Als ik die weghaal, ben ik dan ook die ranking kwijt? Of laat ik de taalgerelateerde blogs staan en kopieer ik de rest over naar een andere site?
Voordelen van een aparte site:

 • Ik kan blijven schrijven wat ik wil;
 • Ik hoef me niet druk te maken of ik mijn zakelijke naam beschadig door uitingen op mijn blog;
 • Ik kan blijven schrijven wat ik wil;
 • Ik scheid privé van zakelijk.

Nadelen van een aparte site:

 • Ik moet twee sites onderhouden;
 • Mijn ranking in Google vervalt misschien;
 • Ik moet twee sites onderhouden;
 • Ik moet gaan bedenken hoe ik mijn persoonlijkheid in een zakelijke site zet.

Waarschijnlijk zijn er meer voor- en nadelen, maar dit is wat ik nu zo even in de gauwigheid kan verzinnen.
Het feit blijft dat de site nu op twee gedachten hinkt: een zakelijk deel en een persoonlijk deel. Het persoonlijke moet wel in het zakelijke blijven terugkomen, want dat is een van mijn unieke verkooppunten (om maar eens met een marketingterm te strooien). Aan de andere kant: hoe persoonlijk kan ik blijven in het zakelijke?
Decisions decisions. Ik vind dit echt een lastige, dit laatste punt. Vooral omdat ik eerst hier een beslissing over moet nemen, voordat ik de rest kan gaan aanpassen…

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. carel

  review helaas gemist, maandag.Volgens mij moet je in ieder geval niets overhaast doen, denk er rustig over na terwijl je vooralsnog op de vertrouwde voet verder gaat. Probeer af en toe eens iets uit, kies voor de geleidelijkheid.

  Antwoord
  • Martha

   Dankje voor je fijne advies. Dit geeft me wat meer rust.

   Antwoord
 2. Frederique

  Weet je wat het is. Als je twee aparte blogs doet, dan staat het alsnog niet los van elkaar. Je bent op een privéblog toch ook de persoon achter de zakelijke blog, dus als je echt stomme dingen doet, komt het toch ook wel uit.
  Overigens: niet weten hoe je de naam uitspreekt geeft mij als eerste een beetje het “cultuurbarbaar” gevoel, het is toch een beetje algemene kennis dat drs doctorandus is? Of ging het juist om de Pee 😉

  Antwoord
  • Martha

   Sommige mensen kennen Drs P niet. Sommige mensen denken dat het Dr. Spee is, als in Dr Spock :P. Maar dat geeft niet: ik vind het wel leuk om het uit te leggen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest