Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 34: Reflectie

door | 21 augustus 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

Martha, reflectie, spiegelbeeld

Reflectie ~ 1) Afstraling 2) Bedenking 3) Beschouwing 4) Bezinning 5) Bespiegeling 6) Echo 7) Gloed 8) Lichtweerkaatsing 9) Overdenking 10) Overweging 11) Overpeinzing 12) Reverberatie 13) Spiegeling 14) Terugkaatsing 15) Terugstraling 16) Weerschijn 17) Weerspiegeling 18) Weerkaatsing

Reflectie heeft voor mij twee betekenissen. De eerste vorm van reflectie heeft direct te maken met reflecteren op mijn vorderingen, met name in de vorm van verslagen voor het HBO dat ik volgde, ooit. De tweede vorm heeft te maken met mijn reflectie in de zin van mijn spiegelbeeld.

Reflectie: verslag van vorderingen

Wat had ik daar een hekel aan: reflecteren op mijn voortgang als docent-stagiair. Toen ik nog mijn lessen volgde aan het HBO in Amsterdam kon ik het woord reflectie niet meer horen. Tijdens stages moesten we iedere week een reflectieverslag schrijven: wat waren we tegengekomen, hoe hadden we het opgelost en hoe voelden we ons daarbij. Vooral dat laatste. Ik was zo blij dat mijn duimen toen nog dik waren.

Mijn reflectie

Martha, reflectie, spiegelbeeldSpiegelbeeld vertel eens even, ben ik heus zo oud als jij? Ik vind het steeds leuker om in de spiegel te kijken. Maar dan wel met kleren aan vanwege al die fijne hangende vellen onder mijn t-shirt. Gisteren was het precies elf maanden geleden dat ik ben geopereerd en mijn spiegelbeeld laat dat zien: ik ben inmiddels 46 kilo afgevallen. Ik ben bijna waar ik wil zijn. Liefst zou ik nog 13 kilo afvallen, maar alles wat er nu nog af gaat, vind ik mooi meegenomen.
Oké bekentenis: ik kijk tegenwoordig in iedere etalageruit om te wennen aan mijn silhouet. Het is zo anders. Het zit nog zo niet in mijn hoofd dat ik er niet meer uit zie zoals vorig jaar. En heel soms kijk ik naar mijzelf en denk ik: Wow, wat ben ik een mooie meid geworden. Soms hè.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Irene

    Reflecteren is zeer moeilijk idd, vooral als je nog met de studie bezig bent.
    Ik heb zo’n waanzinnig respect voor jouw huidige silhouet en je inzet daaromtrent. Veel kudo’s van mij! 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest