Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De week in hashtags

door | 05 februari 2013 | Bloggen, Overige | 3 reacties

 
Sinds ik op Twitter zit, ben ik al heel wat hashtags tegengekomen. Iedere dag heeft bijna zijn eigen hashtag. Bijna, want er zijn twee dagen waarop ik zelf nog iets moet verzinnen om te bloggen. Bij de rest van de dagen heb ik een hulpje in de vorm van een #.
#50books zondag
Iedere zondagochtend publiceert Peter Pellenaars een nieuwe vraag over boeken waarbij het je vrijstaat om te antwoorden in blogvorm zoals jij dat wil. Het hoeft zelfs niet eens op zondag en het hoeft zelfs niet eens in blogvorm ;). Inmiddels zijn we al bij vraag vier, maar zelfs nu kun je vraag één nog beantwoorden. Een leuk initiatief waar ik graag aan mee doe. Ik kan niet wachten tot de volgende vraag!
#blogpraat maandag
Op maandagavond tussen acht en negen uur komt een groot(?) deel van de twitterende blogcommunity online om te praten over bloggen en alles wat daarmee samenhangt. Op 18 februari bestaat #blogpraat 3 jaar. Het heeft wel even geduurd voor ik mee ging doen, maar voor alles is een eerste keer. Dus ook voor blogpraat, wat overigens een initiatief is van Elja Daae. Zij is de gesprekslijder gespreksleider die alles in goede banen leidt. Met achteraf een transcript en een pdf-verslag op de site.
#PHOT dinsdag
Sommige bloggers doen mee aan deze hashtag. Photo dinsdag. Zij publiceren een zelfgemaakte foto op hun blug, al dan niet met tekst, maar in ieder geval met een titel. Ik kan er helaas weinig over vinden. Ik zie deze hashtag vooral terugkomen bij Karin Ramaker. Heeft zij dit verzonnen? Het lijkt erop van wel. Een blogopdracht ter inspiratie als je even zonder zit.
woensdag
Voor deze dag is er voor zover ik weet nog geen hashtag.
#WOT donderdag
Dit is eenzelfde soort opdracht als die van dinsdag, alleen dan met een woord in plaats van een foto. Dit is ook begonnen door Karin, maar inmiddels overgenomen door Irene aka Pixelmistress. Ook aan deze doe ik graag mee. Ik vind het een inspirerende manier om met je blog om te gaan en ik probeer vaak een originele invalshoek te vinden.
#ff vrijdag
Daar doe ik niet zo vaak aan. Follow friday is een hashtag op Twitter die tips geeft over wie je zou moeten volgen. Veel beter dan de suggesties van Twitter zelf, of juist een soort van vriendjespolitiek :). Misschien zelfs wel een ik-geef-jou-een-ff-als-jij-mij-dan-ook-een-ff-geeft-hashtag. Paar keer gedaan, maar al een hele tijd niet meer. Als ik iemand aanraad om te volgen, dan geef ik dat de hele week door Als ik dat op vrijdag moet doen, ben ik het al weer vergeten.
zaterdag
Voor deze dag is er nog geen hashtag. Graag zou ik hier #zen zaterdag van maken. Iedere zaterdag ga ik een zen-spreuk uitzoeken waar ik dan een verhaal omheen maak of als reactie op een mooi blog dat ik gelezen heb.
Als iemand nog iets leuks weet voor de woensdag, houd ik me aanbevolen. De hashtag #iederedagbloggen is er namelijk één die ik dit jaar probeer vol te houden :).

Plaatje zelf gemaakt. Hergebruik mag, mits verwezen wordt naar deze site.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. carel

  #iederedagbloggen doe ik al jaren maar de # heb ik nooit gebruikt 😉

  Antwoord
  • drspee

   Eens moet de eerste keer zijn en wat ben ik trots dat je die hashtag voor het eerst op mijn blogje gebruikt 😉

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zen: Liefde » Tekstbureau DrsPee - […] woensdag heb ik de zaterdag gebombardeerd tot #zenzaterdag. Vandaag de eerste #zenzaterdag en dan gelijk maar […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest