Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Timemanagement liep uit

door | 04 februari 2013 | Overige, Persoonlijk | 1 reactie

 
Helaas voor mij geen #blogpraat vanavond. De themabijeenkomst timemanagement liep een beetje uit, waardoor ik pas om negen uur thuis was. Ik heb nog even naar de blogpraters gezwaaid, maar meer kon ik niet doen. Dus ook geen samenvatting vanavond. Je kunt hier wel het pdf-verslag lezen (het was open mic-avond).
Een bijeenkomst timemanagement voor nieuwe docenten op mijn school. Dat is aan mij, als organisatorische chaoot wel besteed. Ik ben namelijk iemand van het laatste moment, werk goed met deadlines omdat ik dan naar mijn gevoel het beste presteer. Mijn kwadrantje belangrijk/urgent schuift dan ook regelmatig van half vol naar vol, waardoor ik de meeste tijd bezig ben met crisismanagement.
Voorbeeld: ik ga pas wassen als ik echt door mijn kleren ben. Ander voorbeeld: ik maak mijn toetsen pas de dag voor de toets wordt afgenomen. Ruim op tijd toch? 
Mijn collega’s kregen echter een beetje de kriebels van mij. Zij zijn stuk voor stuk planners die vooruitwerken, toetsen al klaar hebben liggen, gekopieerd en wel, nog voordat de klas weet dat ze een toets krijgen. Hier krijg ik dan weer de kriebels van.
Maar ik ben er wel een beetje van overtuigd geraakt, dat er toch iets moet veranderen. De druk die ik ervaar door mijn continuë crisismanagement is zwaar en vermoeiend. Misschien kan ik toetsen toch wel ietsje eerder maken dan de dag ervoor. Dan blijft het wel belangrijk, maar wordt het een niet-urgente klus.
Voor de werkmail kan ik beter een paar regels aanmaken, waardoor de echt belangrijke mail in mijn inbox terechtkomt en mails aan het gehele personeel of met mij in de cc in een aparte map terechtkomen. Dat ruimt al wat op. Dan kan ik ook een vast tijdstip per dag uitkiezen om de mail te bekijken. Eventueel dan een handtekening in mijn mail zetten waarin ik kan vertellen dat ik de mail alleen bekijk op mijn werkdagen. Dat scheelt mijn collega’s misschien ook weer wat irritatie.
Al met al was het wel een zeer leerzame avond voor een raschaoot als ik, ondanks dat het een beetje uitliep.
Volgens mij ben ik nu een stapje op weg naar Getting Things Done? Wie kent dit, gebruikt dit en wil mij uit de goedheid van zijn/haar hart een beetje verder helpen met tips in de reacties? Ideeën om te verbeteren zijn leuk, maar ik moet het natuurlijk ook nog uitvoeren! En dat is vaak de crux ;).
photo credit: robstephaustralia via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest