WhatsApp
Telefoon

Drs Podcast of Literair café met DrsPee of…?

door | 16 april 2020 | Podcast | 0 Reacties

Een nieuwe podcast over boeken door DrsPee

Laat ik het maar groots aankondigen: ik ga een podcast beginnen. Eind deze maand of begin volgende maand moet de eerste aflevering online komen. Wat vind ik het spannend dat ik dit ga doen! Het is wel iets van de lange adem en consequent zijn. Dat kon ik als docent voor de klas al niet, maar dan moet ik dat maar eens gaan leren.

Eerst maar eens uitleggen wat het is. Een podcast is een audio-uitzending die op aanvraag te luisteren is via een draagbaar afspeelapparaat zoals de iPhone of andere mobiele telefoon of via de computer. Het woord is een samentrekking van iPod, de eerste draagbare mp3-speler van Apple en broadcasting, wat ‘uitzenden’ betekent. Door die iPod heeft de podcast een flinke sprong in populariteit gewonnen.

Wat ga ik doen in mijn podcast?

Het is de bedoeling dat ik een boeken podcast ga maken. Alles over boeken: onderdelen van het schrijven van een boek, boekreviews, interviews met interessante mensen die een boek hebben geschreven of daarmee bezig zijn en verhalen voorlezen. Ik heb al best wel wat ideeën om te gaan vertellen en een blog vol verhalen uiteraard. Dus aan stof meer dan genoeg. Ik wil een keer per week een aflevering maken en die zal wisselend in lengte zijn. Afhankelijk van het onderwerp, want dat is leidend in de tijd die ik bezig ben. Ik kan me zo voorstellen dat ik met een interview veel langer bezig ben, dan met een boekreview. Maar dat maakt het natuurlijk ook weer leuk, want ik houd van afwisseling.

What’s in a name?

En nu zoek ik daar dus een naam bij. Ik heb een paar prachtige namen al gekregen van creatieve meedenkers, maar ik wil jullie ook vragen wat jullie een mooie naam vinden voor mijn podcast. Laat je suggestie achter in de reacties onder mijn blog en onder de inzenders verloot ik een leuk prijsje!
De podcast is straks te vinden op mijn website, via iTunes, Spotify en Google. Zodra de eerste aflevering online staat, deel ik de link uiteraard met jullie!
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest