WhatsApp
Telefoon

Een zonnebril met gele glazen

door | 02 februari 2013 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

Ik val maar meteen met de deur in huis. Waar ik ontzettend boos om kan worden, zijn automobilisten die hun koplampen niet goed afstellen. Tegenliggers die je recht in je ogen schijnen of achterliggers die in je spiegels flitsen met hun lichten. Ik haat het!
Dan wil ik het graag ook nog even hebben over mensen met xenon koplampen. Het schijnt voor die mensen heerlijk te zijn als verlichting op de weg. Het wordt allemaal een stuk helderder voor ze. Maar niet voor mij! Van deze lichten krijg ik hoofdpijn. Ik ben dan de tegenligger en ik kan dan niet meer goed op de weg kijken.
En dan heb ik het nog niet eens over de ontelbare mensen die rondrijden met kapotte koplampen, waarvan het ene licht feller schijnt en mij compleet verblind. Ik kan daardoor niet meer in mijn spiegels kijken.
En laten we het ook eens even hebben over de boze-ogenmaffia. Dat zijn auto’s met led-verlichting boven de koplamp. Soms, in het donker, lijkt het alsof ze me aankijken. Alsof ze willen zeggen: “Rijd eens door,” terwijl ik al op de maximum snelheid zit.
Maar.
Ik heb de oplossing. Ik heb een zonnebril met gele glazen gekocht. Die gele glazen verminderen het contrast tussen donker en licht, zodat de koplampen van tegenliggers niet zo hard in mijn ogen schijnen. Ook het achteropkomende verkeer kan ik met mijn zonnebril aan.
Een verzoek!
Check je koplampen en zorg dat ze normaal afgesteld zijn (en dus 35 meter voor je op de weg schijnen) en niet in mijn ogen schijnen. Dan kan ik tenminste ook op een normale manier ‘s avonds de weg op.
Dank.
photo credit: klavr via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Debbie Peteri

    Verblind worden én hoofdpijn krijgen, ik ken het 🙁 Helaas heb ik al een gewone bril, dus om daar nog eens een zonnebril met gele glazen overheen te gooien, gaat me ook weer wat ver…..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest