WhatsApp
Telefoon

Even geen schrijfprompt…

door | 01 april 2020 | Verhalen | 2 reacties

Normaal gesproken zou ik gisteren de schrijfprompt bijdragen van de maand maart hebben besproken. Er waren echter geen ingeleverde verhalen, dus ik kon ook niets bespreken. En dat vind ik echt niet gek. We hebben met ons allen wel wat anders aan ons hoofd. Ik ook, maar ik houd de moed erin. Wat moet ik anders?

Moet ik bij de pakken neer gaan zitten? Dat kan ik niet. Ik blijf gewoon lekker doorademen, zonder masker, maar wel op anderhalve meter afstand. Ik blijf ook doorschrijven aan mijn toekomstverhaal. En ik blijf online doorwerken. Zo houd ik de moed erin. Ik weiger mezelf een slachtoffer te voelen van dat rare beestje.
De schrijfprompt schort ik gewoon even op, tot aan de andere kant van dit verhaal. Totdat onze wereld zich heeft gereset. Net als een computer. De harde schijf is gefragmenteerd geraakt na 4,5 miljard jaar en nu moet die even gedefragmenteerd worden. Niet geformatteerd, want dan zou alle data verloren gaan. Nee, gewoon even een herstart van Moeder Aarde.

De andere kant

Heb je al eens naar de lucht gekeken, vanuit je raam? In de blauwe lucht missen de witte strepen van de vliegtuigen. Op straat loopt amper een mens en we houden eindelijk eens een beetje rekening met elkaar. Loopt daar iemand? O dan moet ik even opzij gaan. Hoe vaak werd er niet in het winkelcentrum tegen je aan gebotst? Nu zijn we aandachtig en letten op wat de ander doet. We slalommen om elkaar heen en stemmen met elkaar af wie naar links en wie naar rechts slalomt.
Complete vreemden wisselen even kort, en op afstand, een praatje met elkaar. Al is dat slechts een uitwisseling van clichés:
“Gekke tijden, he?”
“Ja, nou! Het zijn heel rare tijden.”
En ondertussen is het prachtig weer, de lente is zonnig begonnen, ondanks de kou en zal straks nog veel mooier worden. Maar wij moeten binnen blijven. De bloemen en planten staan er schitterend bij, de lucht is helder en de zon begint te warmen. Buiten lonkt. Maar wij blijven binnen.
En die schrijfprompt? Die komt wel weer. Blijf veilig. Blijf gezond. Blijf op anderhalve meter afstand en geniet van de ruimte om je heen.
Mocht je vrijdagochtend 3 april 2020 om 10.00 ‘s ochtends niets te doen hebben, dan kun je deelnemen aan mijn gratis webinar Schrijven in geuren en kleuren. Schrijf je in!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Jannie Trouwborst

  Dank voor het webinar. Een recensie schrijven is natuurlijk heel iets anders dan een verhaal verzinnen, maar creativiteit is daarbij net zo goed van belang. En daarom zijn een aantal van jouw tips zeker bruikbaar bij het schrijven van een prettig leesbare recensie. Maar zelf iets verzinnen en uitwerken vind ik toch ook wel erg leuk. Wellicht, als de schrijfpromt weer opstart, probeer ik het weer eens.

  Antwoord
  • Martha

   Leuk Jannie en dank je wel dat je meedeed! Zodra ik weer start met de schrijfprompt, dan zie ik je verhalen graag tegemoet.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest