Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Facebook ~ #WOT deel 15

door | 12 april 2018 | WOT | 6 reacties

Het facebook logo

Facebook ~ Sociaalnetwerksite waarop je berichten kunt posten, vrienden toevoegen, spelletjes kunt spelen


Er wordt deze dagen veel gesproken over Facebook. Lekkages van het soort dat je niet in je badkamer of toilet wil tegenkomen zijn aan de orde van de dag. En gisteren ben ik toch zeker een vriendinnetje kwijtgeraakt op deze netwerksite dankzij het bye bye Facebook event van Arjen Lubach.
Ik ben gebleven. Facebook is belangrijk voor mij. Veel van mijn lezers komen via deze website en ik zit in een besloten groep voor mijn online opleiding. Als ik daaruit vertrek, dan mis ik heel veel contactmomenten met mijn coach en medestudenten en dat is niet de bedoeling.

Maar Facebook heeft me wel even laten schrikken

Ik ging op aanraden van verschillende websites kijken in mijn instellingen bij Apps en websites. Dat was nog niet zo erg, ik wist dat ik apps toegang had gegeven, maar dat het er zoveel waren, wist ik niet meer. Maar waar ik nog meer van schrok, zat een menu item lager: Advertenties.

Hier zie je welke websites bijhouden via de welbekende Facebookpixel of je op hun site bent geweest. En dat waren er niet weinig. Op basis van je surfgedrag, krijg je dus advertenties voorgeschoteld op feestboek en die websites worden opgeslagen in deze pagina. Ik heb gisterenavond ontzettend veel websites verwijderd, interesses verwijderd, mijn informatie uitgezet enzovoort, en zo verder.
Op mijn eigen website heb ik geen Facebook pixel. Ik zat er over te twijfelen of ik het zou doen, maar ik doe het toch maar niet. Ik vind dit niet leuk en jullie ook niet, schat ik zo in. Daarbij heb ik ook al andere maatregelen getroffen voor jouw en mijn privacy.
Verder ga ik ook een adblocker en ghostery installeren in mijn browser of weer aanzetten. Zo kan ik de ergste trackingcookies uitzetten. Ik ga wat meer opletten wat ik deel en wat ik koppel. En die testjes op Facebook? Die doe ik niet meer.
Hoe denken jullie over Facebook na alle ophef? Welke maatregelen treffen jullie om je privacy te beschermen? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

    • Martha

      Vrouwen eigen 😛

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest