WhatsApp
Telefoon

Help ik heb een website!

door | 28 september 2018 | Websites | 0 Reacties

Na ons blog over de vijf redenen waarom je als ondernemer een website nodig hebt, is het logisch dat we je nu natuurlijk een beetje verder helpen met die website. Want: “Help ik heb een website! Hoe moet ik nu verder?”

Wat is het doel van je website?

Je kunt verschillende doelen hebben met je site. Al die doelen komen direct of indirect op hetzelfde neer: je wil geld verdienen! Er moeten gewoon euro’s in het laatje komen om de kosten van je website terug te verdienen, op zijn minst. Wat kun je doen met je site?

  1. Een ledensite
  2. Een e-learningsite
  3. Een affiliate site
  4. Een webshop

1. Een ledensite

Als jij steeds relevante content kunt maken en aanbieden, dan kun je een ledensite opzetten. Geïnteresseerde bezoekers van je website, kunnen dan voor een bedrag per jaar lid worden en zo toegang krijgen tot het materiaal dat jij aanbiedt. Afhankelijk van de content en de waarde die je biedt, kun je het bedrag hoger of lager maken.

2. Een e-learningsite

E-learningsites zijn helemaal aan het opkomen. E-learning wil zeggen, dat je online lesmodules aanbiedt over een onderwerp dat jij interessant vindt en waar je veel vanaf weet. Zo zou Focus bijvoorbeeld een e-learningmodule kunnen opzetten over het beheren van je WordPress website. De toegang daartoe kan gekocht worden en eventueel verlengd. En uiteraard ook omgezet worden in een ledensite als je bijvoorbeeld meer content en tutorials blijft toevoegen.

3. Een affiliate site

Een affiliate site wil zeggen dat jij links op je site hebt naar andere websites die spullen verkopen. Neem bijvoorbeeld bol.com, coolblue en managementboek. Deze bedrijven bieden allemaal affiliatie aan waarmee jij een percentage van de opbrengst krijgt, als mensen via jouw site iets bij hen kopen. Dit kan nog best leuk oplopen!

Je kunt je ook opgeven bij websites zoals Zanox en Daisycon. Zij bieden veel mogelijkheden tot affiliatie bij verschillende bedrijven.

4. Een webshop

WooCommerce is een van de meest gebruikte webshopplugins voor WordPress. Hiermee kun je je eigen producten en diensten verkopen en die laten betalen met een bankoverschrijving, credit card, PayPal, iDeal en ga zo maar door. Wil je weten hoe WooCommerce werkt? Download dan onze handleiding.

Wil je zelf ook geld verdienen met je website, maar weet je niet hoe je dat moet doen? Dan kunnen wij je zeker verder helpen! Wij bouwen voor jou de site die jij wil. Check de mogelijkheden op deze pagina!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest