Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Integer ~ #WOT deel 3

door | 18 januari 2018 | WOT | 5 reacties

integer zijn: laat jij je omkopen?

Integer ~ 1) Betrouwbaar 2) Braaf 3) Edel 4) Eerlijk 5) Eerlijk en betrouwbaar 6) Fair 7) Geheel getal (informatica) 8) Hoog aanzien 9) Hoogstaand 10) Ingetogen 11) Niet om te kopen 12) Niet omkoopbaar 13) Nobel 14) Onbesproken 15) Ongerept 16) Onkreukbaar 17) Onomkoopbaar 18) Onschendbaar 19) Rechtop 20) Rechtschapen 21) Waarachtig 22) Zwak


Het is bijzonder om te merken dat integriteit tegenwoordig niet bijzonder hoog meer in het vaandel staat. En dat was een paar geleden ook al zo.
Ik solliciteerde naar een functie als docent Nederlands bij een zeer strikte geloofsgroep in het westen van het land. In mijn meest nette pantalon ging ik op gesprek en dronk mijn koffie solo. Ik had geen flauw benul dat zij de brieven van Paulus volgden. In de brieven van Paulus staat dat vrouwen geen mannenkleren mogen dragen en dat gelovigen niet met ongelovigen aan een tafel mochten eten en drinken.
Hun strenge overtuigingen waren niet wat mij afschrikte in het aannemen van de baan. Ook het feit dat ik dan als zzp’-er zou worden ingehuurd, gaf mij ook geen huiver. Wat mij wel afschrikte, was het feit dat zij niet echt integer met hun werknemers omgingen: zo lazen zij zonder wroeging mailconversaties tussen hun docenten. Daarvoor konden zij toegang krijgen op de server. Kennelijk vonden zij dit minder schokkend. Wat mij tegen de borst stuitte, was de schending van het briefgeheim en dat op zo’n openlijke manier werd geschonden.

Integer zijn is heel belangrijk

Als je niet integer bent, kun je wat mij betreft geen eerlijke handel drijven. Je vraagt wat mij betreft niet aan iemand om geld af te staan voor een ander, omdat de regels toevallig veranderd zijn.
Als je aan vrienden überhaupt al de vraag stelt of ze te vertrouwen zijn, dan ken je je vrienden niet en tast dat wat mij betreft de basis aan van je hele vriendschap. Ook al vraagt iemand je niet om te bewijzen dat je iets niet gedaan hebt. Bovendien: hoe kun je bewijzen dat je iets niet gedaan hebt? Dat is bizar.
Ben jij integer? Of heb je iets meegemaakt waarbij je integer moest zijn? Ben jij wel eens in je integriteit aangetast? Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw ervaringen met integere of niet-integere mensen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Vitaly

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

    • Martha

      Yes! Ali een echte WOT! Ik ga gelijk lezen.

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 3: integer - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link…
  2. Integer: #WOT deel 3 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest