Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Jaaroverzicht 2014 en vooruitblik 2015

door | 30 december 2014 | Bloggen, Overige | 0 Reacties

2015

2015_deelZo, op de laatste dag van het jaar een jaaroverzicht. Dat vind ik leuk en ik hoop jullie ook. Eerst maar eens wat getalletjes, met dank aan Jetpack. Daarna nog wat interpretatie en een kortingscode!

De harde koude feiten

Ik schreef dit jaar 292 blogberichten. Dat zijn er minder dan 365, wat betekent dat ik elke dag bloggen weer niet heb gehaald. Maar daar zou ik me niet druk over maken, zei ik vorig jaar. Stiekem doe ik dat natuurlijk wel. Een beetje.
De best bekeken berichten dit jaar zijn toch vooral de taalgerelateerde berichten. De top vijf:

 1. Stijlfiguren: alliteratie, antithese, anticlimax en climax
 2. Stijlfiguren: personificatie, synesthesie en onzorgvuldige beeldspraak
 3. Verhaaltheorie: fabel en sujet, motto en titel
 4. Hoe krijg je een klas stil
 5. Stijlfiguren: herhaling, parallellisme, opsomming en paradox

Deze berichten zijn allemaal geschreven voor 2014! Het bericht over hoe je een klas stil krijgt is zelfs uit 2012. De rest uit 2013.
De best bekeken berichten uit 2014:

 1. De toepassing van het 4C model en online marketing strategie
 2. Argumentatie: drogredenen
 3. Stijlkwesties: verwarrende woordparen, het zijn er vele(n)
 4. Stijlkwesties: foutieve opsommingen, foutieve inversie en onvolledige zinnen
 5. Argumentatie: de structuur

Er is wel een vreemd feitje: 2014 had 52 zondagen. Toch presteerde ik het om dit jaar 65 berichten te publiceren op zondag. Zondag was dus best een productieve dag voor mij.

Reacties en bezichtigingen

De meeste reacties kreeg ik op het blog Een tatoeage is niet asociaal. Dit schreef ik als reactie op een dame die het nodig vond via ad hominem argumentatie mensen te diskwalificeren, puur vanwege hun lichaamsversiering. Dat schoot mij in het verkeerde keelgat.
Degenen die het meest reageerden op mijn blog waren in 2014:

 1. Niek (@niekchen)
 2. Irene (@purepixelpassie op dit moment)
 3. Carel (@careldem)
 4. Anna (@herfstlief)
 5. Linda (@lindakwakernaat)

Opnieuw mag ik het Sydney Opera House vullen: maar liefst zeventien keer vult het aantal bezoekers de volledige Opera House. Dit gebouw voor muziek kan 2700 theaterliefhebbers bergen. In ieder geval is het bijna drie keer zoveel als vorig jaar.
Over bezichtigen gesproken: het blog dat dit jaar het meest bekeken is, is het blog over mijn huis. Maar liefst 346 keer werd dit bericht bekeken op 3 november 2014.

Vooruitblik op 2015

Toch ga ik het weer proberen: iedere dag bloggen. Ik weet niet of het me gaat lukken maar dat zien we dan wel weer. Ik vind het een leuk voornemen, dus we houden hem erin.
We gaan er even uit voor de reclame
Ook blijf ik mijn maandelijkse nieuwsbrief schrijven. Morgen komt de laatste van het jaar (met kortingscode, dus schrijf je snel in!). Daarin promoot ik mijn online cursus korte verhalen schrijven. Het is de eerste dus ik ben er erg trots op. En met een taalfeitje over oudejaarsavond.
Tot zover de reclame
Gelukkig nieuwjaar allemaal!
2015
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Mijn jaaroverzicht en vooruitblik, met een leuke verrassing aan het einde. http://t.co/8w0SeuGKY8

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest