Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Nachtgedachten: delete

door | 10 juni 2017 | Persoonlijk | 0 Reacties

delete bestanden

In je computer vind je soms bestanden terug. Bestanden die je al heel lang niet meer hebt geopend. Bestanden die informatie bevatten die je middels een druk op de delete knop kan verwijderen. Er zijn soms bestanden die hardnekkiger zijn. Die laten zich niet verwijderen door een simpele druk op de delete knop. Daarvoor moet shift + delete gebruiken.

Deze bestanden zijn vaak documenten waarin je belastende informatie kunt vinden. Excelsheets met uitgaven die je beter niet had kunnen doen, Worddocumenten met alle teksten die je ooit hebt uitgesproken en die je beter niet had kunnen zeggen. De pagina’s van het boek dat er nooit zal komen. De databases met cijfers, banen en ontslagformulieren na weer een mislukt project. Maar de shift delete versie van het verwijderen lukt over het algemeen wel. Je bypasst de prullenbak en ja je weet zeker dat je wil deleten, dat deze actie niet ongedaan gemaakt kan worden: precies de bedoeling.

Delete werkt niet bij deze bestanden

Nee echt niet. Het zijn de bestanden, de plaatjes met je blunders, je flaters, je foute beslissingen en exen. Je rugzak met ellende. Het zijn de mislukte verkeringen, de onbeantwoorde liefdes en de gebroken harten die nauwelijks te verwijderen zijn.
Deze bestanden op je harde schijf zijn onberekenbaar: ze komen in de zoekresultaten terug als je het ‘t allerminst verwacht en op de meest ongelukkige momenten. Ze gaan je hele leven met je mee.
Delete lukt niet: zelfs het formatteren van de harde schijf levert gefragmenteerde bestanden die alleen de ergste informatie bevatten. Het is alsof je een virus probeert te verwijderen, dat steeds maar terugkomt. Een virus dat doorwoekert en op de meest onmogelijke tijdstippen de kop opsteekt. Zelfs ctrl alt delete heeft hier geen enkele zin. Je kunt het proces niet afsluiten, de taak niet stoppen. Het enige dat je kunt doen, is de computer uitzetten en bij het grofvuil zetten, in de hoop dat niemand ermee vandoor gaat.
Maar dat is ook zo rigoureus. Daar wacht ik liever nog een aantal decennia mee. Misschien komen er nog wel wat mooie of leuke bestanden bij die ik open kan houden en op de voorgrond kan zetten.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest