WhatsApp
Telefoon

Loterij ~ #WOT deel 6

door | 07 februari 2019 | WOT | 8 reacties

Vis die lijkt op die van die ene loterij

Loterij ~ een kansspel waarbij de deelnemers loten kopen van een bepaalde waarde. Aan elk lot is een cijfer en/of lettercombinatie verbonden. De opbrengst van de lotenverkoop wordt voor een deel gebruikt voor het uitkeren van prijzen. Deze prijzen worden door middel van een toevalsgenerator, vaak onder het toezicht van een notaris, verdeeld onder de deelnemers.


Mijn moeder en mijn oma speelden vroeger iedere maand mee in de staatsloterij. Het schijnt dat mijn overgrootvader heeft gewerkt bij de Staatsloterij. Maar dat weet ik niet zeker. Het kan ook mijn opa zijn geweest. Mijn moeders vader. Later speelde ik samen met mijn moeder: zij kocht de loten en ik deelde mee in de opbrengsten, samen met mijn zusje. De opbrengsten, meestal een eigengeldje, vaker niets, werden geïnvesteerd in nieuwe loten.
Nadat de loterij raar ging doen en geen enkele cijfers meer trok uit de grote tombola, stopten we met het kopen van de loten. We maken een uitzondering voor de oudejaarsloterij. Mijn moeder koopt twee halve loten, mijn zusje en ik delen mee in de opbrengsten. De opbrengsten van de loten heb ik in de vorige alinea al benoemd.

Als ik de loterij win, dan…

… hoef ik me geen zorgen meer te maken. Ik blijf werken, want ik doe nu wat ik leuk vind. Maar ik kijk wel naar welke opdrachten ik aanneem. Ik werk nu al met leuke mensen, maar dan werk ik alleen nog maar met leuke mensen. Met mensen die willen leren, met mensen die willen verbeteren, met mensen die door mij gecoacht willen worden op hun schrijfwerk. Ik huur een team van zzp-‘ers in die mij helpen met de klussen die ik niet meer wil doen. En ik ga vaker sporten, want dat komt er nu te weinig van.
Ik zou ook een nieuwe Macbook willen kopen en een nieuwe Apple watch. Ik heb al een nieuwe iPhone. En ik zou wat vaker op vakantie gaan. Ik wil nog steeds naar IJsland en het Noorderlicht bekijken. Ook maak ik een cruise naar Luxor en de Vallei der koningen in Egypte, om de pyramides te bekijken. En ik neem mijn moeder mee op reis. Dan gaan we ook ergens heen waar zij graag naar toe wil.
Ja, ik mag graag dromen.
Wat zou jij doen als je de loterij zou winnen?
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Julieann Ragojo via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

 1. Astrid

  Verre reizen maken die dan financieel mogelijk worden, is zeker iets wat ik ga doen. Ik zou wel blijven werken want ik vind mijn werk leuk. Tja en wat doe je verder met zoveel geld? Ik denk dat ik vooral blij ben geen financiële zorgen te hoeven hebben en vroeg met pensioen kan gaan, zonder me druk te maken over hoeveel mijn pensioen dan nog waard is en of het er dan überhaupt nog is.

  Antwoord
  • Martha

   O… dat klinkt goed zeg! En inderdaad. Voor je oudedagvoorziening is het erg prettig.

   Antwoord
  • Martha

   Klinkt goed! En leuk dat je meedoet met de #WOT!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest