WhatsApp
Telefoon

Werken ~ #WOT deel 7

door | 14 februari 2019 | WOT | 3 reacties

werken op de bank

Werken ~ 1) Aan de gang zijn 2) Aan staan 3) Ageren 4) Arbeid verrichten 5) Arbeiden 6) Beïnvloeden 7) Bewegen 8) Bezig zijn met werk 9) Dienst doen 10) Doen 11) Een rol vervullen 12) Functioneren 13) Handelen 14) Klussen 15) Leven 16) Manipuleren 17) Opereren 18) Optreden 19) Plaats in vlaanderen 20) Plaats in west-vlaanderen 21) Procederen 22) Smeren


Over een paar weken is het tegenover mijn huis bal. De fietsenmaker die daar zat, is eruit gegaan en nu komen er vijftien nieuwe appartementen die voorzien worden van warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Om de boel natuurlijk goed in elkaar te zetten, moeten ze naar alle waarschijnlijkheid gaan heien.
En dat betekent dat ik niet thuis kan werken. Als thuiswerkende zzp-‘er is het voor mij niet te doen om dan hier in huis te blijven zitten. Het onophoudelijke boem boem boem gaat mij hoofdpijn bezorgen en dan is het helemaal niet te doen om nog iets zinnigs uit mijn hoofd en handen te krijgen. Ik heb al een aantal mogelijkheden waar ik kan gaan zitten werken. En moeders heeft altijd wel een boterham voor mij.

De voordelen van thuis werken

Alles is bij de hand, de koffie is lekker en ‘gratis’. En ik kan zelf bepalen hoe ik ga zitten en waar. Ik kan zelfs in mijn onderbroek achter mijn laptop plaatsnemen en niemand die het ziet! Werken wanneer ik wil en ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik hoef met niemand rekening te houden.
Maar er zijn natuurlijk ook wel wat nadelen. Geen collega’s, het is soms best wel eenzaam als zelfstandig ondernemer. Iemand vertelde me gisteren dat ze een bedrijfsuitje hebben binnenkort. Dat mis ik wel.
En dan is er nog een persoonlijk nadeel: de koelkast is vlakbij. De keren dat ik naar dat ding loop, de deur opentrek om te kijken of er wat te snacken ligt en dan weer dicht doe met een plakje kaas in mijn handen is bijna niet te tellen. De helft van de tijd doe ik hem open en dan ook weer dicht zonder plakje kaas in mijn handen.
En soms komen de muren op mij af. Maar dan ga ik lekker even sporten of eruit en dat helpt. Maar als er geheid gaat worden, zit ik echt niet thuis.

Liefde is ook werken

Het is vandaag Valentijnsdag. Ook voor de liefde mag je werken. Sterker nog: moet je werken. Het komt zoals het komt, maar als het er eenmaal is, dan moet je wel wat inspanningen verrichten om die liefde te behouden.
Ik zie het zo vaak dat relaties, vriendschappen en andere vormen van liefde kapot gaan omdat er niet genoeg aan gewerkt wordt. Omdat mensen niet meer communiceren, omdat ze langs elkaar heen leven, omdat ze uit elkaar gegroeid zijn, omdat ze niet zeggen wat er mis is in de relatie of de vriendschap. Zonde.
Wat voor werk doe jij of deed jij vroeger? Wat vind jij van werken en thuiswerken? Hoe werk jij voor je vriendschap of aan je relatie? Ga je wat leuks doen voor je vriendschap of liefde vandaag? Ik ben nieuwsgierig!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Mimi Thian via Unsplash
PS:
I like you

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest