Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Mijn 5 blogvoornemens voor 2014

door | 23 december 2013 | Bloggen, Overige | 7 reacties

bloggen, 2014

blogvoornemens, 2014

Eigen werk


Vanavond ging #blogpraat over goede blogvoornemens voor 2014. Ik heb er een aantal uitgesproken tijdens de chat. Die zal ik hier nog wat verder uitdiepen.

Mijn blogvoornemens

1. Iedere dag bloggen

Afgelopen jaar heb ik iedere dag geblogd. Tenminste, dat was de bedoeling. Volgens mij heb ik maar een paar keer gemist: in ieder geval de dagen rond mijn operatie. Over een weekje zal ik hier verder op ingaan.
Punt is, dat mij dit goed is bevallen. Ik ga er dus mee door, alleen, als ik een keer een dagje mis, vind ik dat geen ramp en zal ik niet de volgende dag twee blogs publiceren. Tenzij de inspiratie toeslaat.

2. Meer verhalen schrijven

Ik wil graag meer verhalen gaan schrijven. Ik heb me er het afgelopen jaar al een beetje mee bezig gehouden, maar ik wil daar graag verder mee. Daarom zal ik proberen één keer per maand een verhaal te schrijven en wel een verzonnen verhaal. Fictie dus.

3. Ik ga verder met mijn taalblogs

Ik heb nog voldoende onderwerpen voor de taalblogs. Ik zal er een tipje van de sluier oplichten:

 • over argumenteren in teksten
 • over ontleden van zinnen
 • één keer per maand een boekverslag van een klassieker (omdat scholieren.com verschrikkelijk is)
 • zakelijke brieven schrijven met extra aandacht voor de sollicitatiebrief
 • communiceren

4. Boekreviews blijven doorgaan

Dat vind ik namelijk leuk: schrijven over boeken, boeken analyseren. En ik blijf meedoen aan een #perfectedagvoorliteratuur. Wat een fijn initiatief van Cathelijne Esser van Not just any book. Ik ga mezelf ook weer een Goodreads uitdaging stellen. Moet ik alleen nog bedenken hoeveel boeken ik dit jaar ga proberen te lezen.
Zoals jullie gisteren ook konden lezen, stopt Peter Pellenaars met zijn #50books. Ik heb aangeboden om het van hem over te nemen. Vandaag reageerde hij via Twitter op mijn aanbod:

Dat is dus bij deze officieel. Vanaf het nieuwe jaar, de eerste zondag van januari, ga ik verder met #50books. Hoewel het 52 vragen zullen worden, houd ik Peters originele tag in stand. Zo blijf ik me dus ook in 2014 met boeken bezighouden. Het is wel de bedoeling dat ik zelf ook de vraag beantwoord.

5. Persoonlijk bloggen blijft

Naast al het boeken- en taalgeweld blijf ik ook persoonlijk bloggen. Dat heeft me namelijk heel erg geholpen het afgelopen jaar om zaken op een rijtje te zetten uit mijn verleden. Maar ik vermoed dat ik gaandeweg positiever zal bloggen omdat het mentaal steeds beter met me gaat. Natuurlijk houd ik jullie ook op de hoogte van mijn vorderingen na mijn gastric bypass.
Ik krijg het nog druk, maar dat houdt me van de straat ♥.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Linda Kwakernaat

  Joehoeee You rocks!!
  Goede voornemens enne ik ga proberen met je mee te schrijven #50books

  Antwoord
  • Martha

   Ja leuk! Ik hoop dat het me gaat lukken en dat er weer veel mensen meedoen 😀

   Antwoord
 2. Carel

  ad 1 en 2, ik ga met je mee, ad 5 ook en ik blijf je hoe dan ook volgen.

  Antwoord
  • Martha

   Joepie! Dat vind ik fijn 🙂

   Antwoord
 3. Liesbeth.

  Mooi Martha, dan vallen we niet in een gat!
  Ik ga ook proberen dagelijks te (blijven) bloggen, al zal dat rond mijn operatie ook niet gaan lukken. Had nooit gedacht dat het bloggen me zóveel zou brengen!

  Antwoord
 4. Anna

  Veel succes! 🙂

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Ha ik had ze opgeschreven: http://t.co/dnNX3C4pvY #blogpraat

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest