WhatsApp
Telefoon

Mijn favoriete schoolvak – 100 blogs – dag 7

door | 08 juni 2018 | Persoonlijk | 0 Reacties

Wat is je favoriete schoolvak? Nanneke en ik kennen elkaar sinds januari, maar ik denk dat zij wel een idee heeft van wat mijn favoriete schoolvak was: gymnastiek! Nee hoor, het was natuurlijk Nederlands. Ik heb het zelfs gestudeerd. En nu heb ik mijn beroep ervan gemaakt.

Lezen was altijd al belangrijk voor me. Het was mijn vlucht, mijn ontsnappingsmodel uit een wereld die ik verschrikkelijk vond: school. School was mijn persoonlijke oorlogsgebied. Ik had al mijn survival skills nodig om te overleven en heelhuids het einde van mijn rooster te halen.
Het lezen leidde tot schrijven en het schrijven leidde tot mijn werk, nee, mijn opdracht. Schrijven over de pijn, over de impact van mijn kleine oorlog. En natuurlijk over hoe ik die oorlog gewonnen heb. Want ik ben er nog. Ik sta weer recht overeind. Ik overleef niet meer, ik leef weer mijn leven zoals ik het wil.
unsplash-logoStijn Hanegraaf

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest