WhatsApp
Telefoon

Mijn huis is een heel erg fijn huis

door | 02 november 2014 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

En het staat te koop. Wegens omstandigheden (werkloos geraakt) staat het te koop. Ik heb zes jaar lang met veel plezier in dit huis gewoond. Het is een fijn huis in een rustige buurt vlak bij Kijkduin en op twintig minuten van Scheveningen-haven.
Toen ik in augustus 2008 kwam kijken naar wat nu nog mijn huis is, werd ik op slag verliefd op de schuifdeuren: wat vond ik ze prachtig! En nog. Ik houd van die schuifdeuren. Ze zijn ook nog origineel: leterlijk glas in lood. En ook is er ontzettend veel kastruimte: er zijn vier ingebouwde kasten in de voor- en achterkamer. Je kunt er dus heel veel wegstoppen dat niet gezien mag worden.
huis te koop
In de achterkamer eet ik. Daar staat mijn glazen tafel die ik kreeg van mijn moeder voor mijn verjaardag.
huis te koop
Je ziet hier ook de goedgevulde prijzenkast. Prijzen die ik won met karate. En rechts zie je mijn goedgevulde boekenkasten. Boeken die ik bijna allemaal las. Achterin zie je mijn yucca, die al 18 jaar bij me is. Die heeft de meest gruwelijke omstandigheden overleefd: een studentenkamer op het noorden in Leiden die soms volledig blauw stond van de sigarettenrook, een veel te hete woonkamer in Delft en nu dan een prachtig uitzicht in Den Haag. Ook dit keer zal ik hem weer meenemen. Maar die plant is echt een aanwinst: zo sterk. Hij heeft alles overwonnen, net als ik.
In de koninklijke stallen is het ook zeer goed toeven: de zon komt er pas in als hij in kracht is afgenomen, zodat het er nooit te warm wordt om te slapen. Ook hier bevindt zich een inbouwkast.
Slaapkamer
En de overburen kunnen niet in je kamer kijken, ze zitten op ruime afstand van het balkon.
Uitzicht vanaf het balkon
Eigenlijk heb ik de hele dag zon. ‘s Morgens in de voorkamer en ‘s middags na het heetst van de dag in de achterkamer: zomer en winter! En ik kan heerlijk op mijn balkon zitten omdat er niemand boven me zit, zit ik nooit in de schaduw. Maar als het te heet wordt, kan ik het zonnescherm naar beneden laten zakken. En vind je het uitzicht niet prachtig? Ik zit op loopafstand van de Bosjes van Pex, waar je kunt wandelen, tennissen en joggen als je dat leuk vindt. Ook is er een grote speeltuin waar kinderen naar hartelust kunnen spelen.
Voordat dit blog alleen maar een juichverhaal wordt: de keuken is wat ouder en niet voorzien van inbouwapparatuur, maar als je daar doorheen kunt kijken, zul je zien dat het een functionele keuken is. Mijn wasmachine en vaatwasser staan er gebroederlijk naast elkaar. Er zijn namelijk twee wateraansluitingen en -afvoeren voor de apparaten. De kastjes kun je natuurlijk van een ander deurtje voorzien als je de kleur niet mooi vindt, hoef je echt niet direct de hele keuken voor te vervangen.
Huis te koop
De douche is wat nieuwer en erg prettig. Ik douche altijd veel te lang, maar wat wil je met zo’n heerlijke douche!
Huis te koop
Het wandmeubel hangt, zodat je de weegschaal er eventueel onder kunt stallen en ook hier is voldoende kastruimte.

Huis te koop

Mijn huis staat te koop. Mijn huisje. Maar ik kan het niet meer betalen. Ik ben hier door diepe dalen gegaan en ook heb ik hier hoogtepunten gekend. Ik ben hier heel verdrietig geweest, maar de laatste tijd ook steeds vrolijker en steeds sterker geworden. Het was mijn thuis.
Ik heb er geld ingestoken: zowel voor- als achterzijde van het huis zijn voorzien van HR++ dubbelglas en onderhoudsvrije kunststofkozijnen. De energiekosten zijn dus laag. De Remeha CV-ketel stamt uit 2009 en kan nog jaren mee: er is keurig onderhoud op gepleegd (niet door mij). De keuken heeft een verlaagd systeemplafond met spotjes.
Inmiddels heb ik al een beetje afscheid genomen van mijn appartementje. Ik zal het missen. Maar ik moet verder, op naar een nieuwe start in de stad van mijn jeugd. Ik voel dat ik daar nog iets moet doen. Wat weet ik niet, maar het voelt zo. Dit appartement is prima geschikt voor een starter of iemand die op het punt staat om te scheiden of al gescheiden is. Je kunt er natuurlijk ook je minnaar of minnares in zetten. Dat is geheel en al de keus van de nieuwe eigenaar.
Wil je mijn huis kopen en mij een nieuwe start gunnen? Kijk dan op Funda.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  • Martha

   Dank je wel Mary, het was echt love at first sight met dit huisje 🙂

   Antwoord
 1. Rob Alberts

  Succes met het vinden van werk en kopers.
  Bemoedigende groet,

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - @Dejong64Mar @marysjabbens het is deze http://t.co/Y3kz3mKmDs #houseforsale
 2. @Chrisje1818 - RT @drspee: Mijn huis is een heel erg fijn huis http://t.co/Y3kz3mKmDs #houseforsale

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest