Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Nederlands ~ #WOT deel 9

door | 28 februari 2019 | WOT | 4 reacties

knutsel klompjes

Nederlands ~ 1) Belgische taal 2) Europese taal 3) Germaanse taal 4) Hollands 5) Leervak op school 6) Nederduits 7) Schoolvak 8) Taal 9) Taal op curaçao 10) Vak op school 11) Zuid-afrikaanse taal

De studie Nederlands verdwijnt bij de VU Amsterdam. Alleen de bachelor hoor. Je kunt nog wel je Master doen. Maar laat het even op je inwerken: de studie van het Nederlands, met daarbij oude en moderne letterkunde, taalbeheersing en taalkunde verdwijnt.
Nooit meer het “hebban olla vogala nestas hagunnan”. Nooit meer de drieslag van de argumentatieleer. Nooit meer de fonologie, morfologie en syntaxis.

Mijn geliefde Nederlands

Mijn vak, mijn passie, mijn liefde. Het vak waar ik mijn liefde voor verhalen heb geleerd. Waar ik mijn passie voor vertellen heb ontdekt en waar de mooiste verhalen over koning Arthur tot leven kwamen. Dat vak moet wijken voor de tirannie van de Mammon.
Ik herinner me de lessen Nederlands op school en mijn studietijd. Wat had ik een plezier in het onderzoek naar het kruis out en de spijkers die gebruikt werden bij de kruisiging van Jezus. Ik ontdekte dat het hout kwam van de boom van Kennis van Goed en Kwaad uit het paradijs. Hetzelfde hout waar een brug van werd gemaakt voor de koningin van Sheba.
En hoe pijnlijk die kruisiging echt was. Wat die spijkers nou eigenlijk deden met de pezen en zenuwen. Waarom Jezus hyssop kreeg en dat het was om de pijn te stillen in plaats van extra te grieven.
En dat verdwijnt aan de VU.
Kun jij je de lessen Nederlands nog herinneren? Wat vond je het leukste en wat vond je minder leuk? Kun je je de docent nog herinneren? Ik lees het graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest