WhatsApp
Telefoon

Nieuwe boekenuitdaging op Goodreads

door | 01 januari 2014 | Boeken, Overige | 3 reacties

boekenuitdaging, nog te lezen

boekenuitdaging, nog te lezen

Dit is mijn nog te lezen stapel


Goodreads heeft dit jaar weer de mogelijkheid om jezelf uit te dagen: hoeveel boeken lees je in een jaar? Deze boekenuitdaging deed ik vorig jaar voor het eerst. En dit jaar heb ik hem weer ingesteld.

Vorig jaar las ik slechts tien boeken

Ik begon goed door een uitdaging in te stellen voor het lezen van zestien boeken. Aan het einde van het jaar heb ik mijn boekenuitdaging naar beneden bijgesteld: ik las er slechts tien.
Dit jaar, 2014, moet dat anders. Vanmiddag stelde ik de uitdaging voor dit jaar op twintig boeken. Het zijn er nog steeds niet veel, maar dat zou ik moeten kunnen halen met het lezen voor de boekenclub Een perfecte dag voor literatuur.
Ik wilde graag een doel stellen dat haalbaar is, SMART om het zo maar eens te zeggen. Eens even ontleden:

Dit jaar wil ik twintig boeken lezen

Specifiek? Ja, namelijk twintig boeken. Meetbaar? Jazeker, het getal is te meten. Acceptabel? Ook al, want ik leg de lat even niet te hoog voor mezelf omdat ik het nodig heb om positieve ervaringen te creëren voor mezelf. Kan best zijn dat ik het getal in de loop van het jaar nog naar boven bijstel, maar dit is wat ik minimaal wil lezen dit jaar. Resultaatgericht? Ja ik vind van wel. Als ik deze uitdaging haal, kan ik zeer tevreden zijn over mezelf. Alles wat ik boven de twintig boeken lees, vind ik een goed resultaat. Tijdsgebonden? Absoluut, het gaat namelijk over één heel jaar. Voor 31 december dien ik dus minimaal twintig boeken te hebben gelezen.

De boekenuitdaging van vrienden

Ik heb niet veel vrienden op Goodreads (vind ik niet erg, maar als je me wil volgen vind ik dat heel erg leuk!), maar ik zag dat een aantal mensen ook al een uitdaging hadden neergezet. Dat zijn flinke uitdagingen: variërend van twintig (yours truly) tot maar liefst honderd van Iris.
Een paar statistieken zoals die vandaag op moment van bloggen bekend zijn:

 • 46.380 deelnemers
 • de deelnemers beloven in totaal 3.187.354 boeken te lezen
 • gemiddeld worden er 72 boeken per uitdaging gelezen

Ja ik zit er ver onder, maar er zijn zoveel andere leuke dingen om te doen (karate, haken, kaarten maken) en ook minder leuke natuurlijk (solliciteren). Ik zal een widget in de zijbalk zetten zodat jullie mijn vorderingen kunnen volgen (als je op mobiel of tablet kijkt, moet je helemaal naar beneden scrollen).
Ik wens iedereen veel leesplezier in 2014!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Anna

  Pfff ik vind twintig al veel. En jammer dat goodreads in het engels is.

  Antwoord
  • Martha

   Ja dat is zeker wel jammer. Aan de andere kant: er staan heel veel Nederlandstalige boeken gelukkig.

   Antwoord
 2. Niek

  Helaas heeft Goodreads lang niet alle boeken die ik zou willen toevoegen daarom ben ik daar weer weggegaan en heb voor Librarything gekozen.
  Ieder zijn eigen smaak natuurlijk.
  Maar wat het belangrijkst is, heel veel plezier met lezen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest