WhatsApp
Telefoon

De nieuwe Kratz – Gerard van Emmerik

door | 16 maart 2016 | Boeken, Overige | 1 reactie

Cover De nieuwe Kratz van Gerard van Emmerik

Cover De nieuwe Kratz van Gerard van EmmerikOp bladzijde 33 wist ik het al. Ik las dus verder in De nieuwe Kratz om te kijken of ik gelijk had. Ik ga niet zeggen wat ik dacht en of ik gelijk had. Ik vind dat je het boek gewoon zelf nog moet lezen, want ondanks alle suggesties en vooruitwijzingen in het boek, is het zeker het lezen waard.

Van de achterflap:

Over een kwartier verandert Juliens leven en dus ook dat van Neil. Vanachter de rododendrons aan het einde van de oprijlaan zal een Volvo tevoorschijn schieten, een gezinsmodel met airco. Over veertien minuten en acht seconden kan hij zijn rugzak en zichzelf in de auto deponeren en is hij verlost van het Pelzer-Hoffmann Instituut, nieuwe ouders krijgt hij. Het echtpaar Kratz. Julien Kratz wordt zijn naam. De nieuwe Kratz is het verhaal van Julien en van zijn nieuwe ouders Hildegard en Karl Kratz. Zij besluiten Julien in huis te nemen, nadat zij hun eigen zoon Maikie onder duistere omstandigheden hebben verloren. Julien hunkert naar een gewoon leven, Hildegard naar een gewone zoon. Maar allebei dragen zij een geheim met zich mee dat veel meer gevolgen heeft dan zij kunnen overzien.

De suggestie in De nieuwe Kratz van Gerard van Emmerik is sterk. Heel sterk. Het boek drijft erop. Het liet me sterk denken aan een verhaal dat ik ooit gelezen heb van de Zweedse schrijver Stig Dagerman. Hij schreef het korte verhaal Een kind doden.
Dit verhaal gaat over een man die op een zonnige zondag vertrekt uit een dorp om naar het strand te gaan, terwijl drie dorpen verderop een kind erop uitgestuurd wordt om een kopje suiker te halen bij de buren aan de overkant van de weg. Je weet al bijna vanaf het eerste begin dat het kind doodgereden zal worden door de man uit het eerste dorp, maar iedere keer als ik het verhaal lees, hoop ik toch echt dat het niet gebeurt. Maar ja, verander maar eens de uitkomst van een reeds geschreven verhaal.
Ook bij dit verhaal van Van Emmerik werkt de suggestie op deze manier. Je voelt gewoon dat de jongens Julien en Neil waarschijnlijk iets te maken zullen hebben met de dood van Maikie, maar of dat echt zo is, blijft onuitgesproken. Of niet. Dat moet je toch echt zelf lezen.
Lees hier wat mijn medeboekbloggers van dit boek vonden.
[bol_product_links block_id=”bol_56e9cb337eceb_selected-products” products=”9200000046857697,9200000045904659″ name=”njab” sub_id=”kratz” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Dit is mijn dertigste boekrecensie voor Not just any book. Ik heb dit boek gratis gekregen, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed. De link naar het boek is een affiliate link. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Anna

    Er worden echt teveel boeken geschreven hoor…lol…

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - De nieuwe Kratz - Gerard van Emmerik https://t.co/GohBhotU38 cc @notjustanybook @nwadam
  2. @NWADAM - RT @drspee: De nieuwe Kratz - Gerard van Emmerik https://t.co/GohBhotU38 cc @notjustanybook @nwadam
  3. @NotJustAnyBook - RT @drspee: De nieuwe Kratz - Gerard van Emmerik https://t.co/LtccccDaEy cc

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest