Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 11: moestuin

door | 17 maart 2016 | Overige, WOT | 3 reacties

Moestuin


Moestuin ~ 1) Groeit en bloeit door familie (crypt.) 2) Groentetuin 3) Hoveniershof 4) Met groente beplant stukje land 5) Moeders gaard voor de groente (crypt.) 6) Met groente beplant stuk grond 7) Paasbloemen staan daar dus niet, wel groente (crypt.) 8) Tuin voor groenten 9) Volkstuintje


Mijn opa van vaderskant had vroeger een volkstuin. Daar verbouwde hij groentes. Van hem had mijn vader zijn groene vingers. Mijn moeder had ook een moestuin aan de zijkant van het huis waar ik opgroeide. Ze besteedde daar best wel wat tijd aan.
Dat was in de jaren tachtig. Toen had ik zelf nog een schooltuintje. Ik vond het aan de ene kant wel leuk om mijn eigen aardappeltjes te rooien. Aan de andere kant: je handen werden er zo vies van. In de jaren negentig en in de zero’s hadden we niet zoveel moestuin. Het was niet hip of zo, denk ik. Of het ging economisch te goed: we konden makkelijk alle groente en fruit in de winkel kopen.
Appie komt nu voor het tweede jaar met moestuintjes (geen aandelen hoor!). Ik spaar ze: er is inmiddels een levendige ruilhandel ontstaan tussen mijn kennissen en mijzelf.
Ik hoop dat ik nu wel die kruiden en groenten kan laten groeien en bloeien. Ik heb namelijk niet de groene vingers van mijn vader geërfd. Maar eens moet het toch lukken: ik heb zelfs het boekje erbij gekocht om te leren hoe je een moestuin moet houden.

Heb jij ook een moestuin?

In het groot of in het klein? Of heb je net als ik geen groene vingers en wil je het ook niet proberen? Ik ben benieuwd hoe jij denkt over het hebben van een moestuin.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Anna

    Geen moestuin meer, geen groene vingers … het ene heeft niets met het andere te maken hoor maar man heeft er doodgewoon de tijd niet meer voor. Onlangs waren we in Nederland en zijn we in de AH geweest, de 2 moestuinpotjes hebben we doorgegeven aan de klant na ons ☺

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Hij is er al! #WOT deel 11: moestuin https://t.co/ElWhehB2ZM

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest