Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Oefening ~ #WOT deel 46

door | 15 november 2018 | WOT | 4 reacties

Heeft Vermeer eerst een oefening gedaan voor hij Meisje met de parel maakte?

Oefening ~1) Africhting 2) Ascese 3) Bekwaming 4) Betrachting 5) Exercitie 6) Godsdienstige bijeenkomst 7) Het bekwaam maken door herhaling 8) Manoeuvre 9) Opgave 10) Opleiding 11) Repetitie 12) Scholing 13) Schoolopgave 14) Studie 15) test 16) Thema 17) Training 18) Vaardigheidsoefening 19) Werkzaamheid 20) zelflering


Oefening baart kunst. Ik heb het altijd een raar zinnetje gevonden, maar vanochtend dacht ik er een beetje over na. Dat ‘baren’ is natuurlijk in overdrachtelijke zin! Soms duurt het even voor je zoiets doorhebt. Misschien gewoon een kwestie van oefenen.
AC luxatie Tossy typesIk heb inmiddels ook oefeningen gekregen voor mijn schouder. Afgelopen dinsdag was ik bij de fysiotherapeut geweest voor de tweede keer en toen kreeg ik wat kleine oefeningetjes mee om mijn spieren toch een beetje op kracht te houden. Er is opnieuw een echo gemaakt en er zit nog altijd vocht rondom het AC-gewricht. En het staat ook iets omhoog ten opzichte van het sleutelbeen. Dus ik doe braaf mijn oefeningen tot ik weer echt mag sporten.

Oefening baart kunst

Hoeveel oefening moet je doen om kunst te baren (ik blijf het toch een beetje apart vinden)? Met karate ben ik al twintig jaar aan het trainen en nog altijd leer ik bij door te oefenen. Is mijn karate ooit kunst? Ik weet het niet. Misschien. Waren Rembrandt en Van Gogh ooit klaar met een schilderij? Vonden zij hun werk perfect? Ik weet het niet. Was Johannes Vermeer tevreden over zijn Meisje met de Parel?
Waar oefen jij op? Vind je dat leuk of heb je er misschien een beetje de balen van? Zou je je nog in iets willen verbeteren? Ik ben nieuwsgierig naar jouw favoriete oefening! Schrijf je mee? Ik lees je weer graag in de reacties of op je eigen blog!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Oei dat AC gewricht kan veel pijn veroorzaken. Ik had er ooit slijtage. Operatie en opgelost.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest