Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Ondernemen met talenten

door | 13 maart 2013 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

Waarschijnlijk wordt dit een zeer chaotisch blog, maar ik zoek structuur voor mezelf, om de avond een plekje te geven.
Vanavond was ik aan de Tapijtweg in Den Haag. Daar zit een consultantbureau, Van Ede & Partners. Deze avond was georganiseerd om kennis te maken met de consultants en het bedrijf. Er werden vier workshops gegeven: eentje met individuele gesprekken, eentje over thematisch netwerken, eentje over je kernkwaliteiten en talenten en eentje over de cursussen die worden aangeboden. Die laatste was eerlijk gezegd een beetje saai. 
De eye-opener van de avond was dat je beter kunt netwerken dan solliciteren. Nog een keer:

Netwerken is beter dan solliciteren.

En dan gaat het niet om het old boys network, maar echt om een netwerk waar je verder mee komt.
Als je solliciteert, ben je een van de velen in een grote stapel cv’s. Hoe zorg je dan dat je opvalt. Zeker nu. Niet te doen. Dus volgens de consultant kun je beter netwerken en dan wel thematisch netwerken. Als je goed scherp hebt, wat je wil, dan kun je via je netwerk (vrienden, familie, kennissen, buren) aan namen komen van mensen die je verder kunnen helpen met wat je wil.
Om scherp te krijgen wat je wil, zul je zelfinzicht moeten verwerven. Dat doe je dus door je talenten te benoemen, je drijfveren te onderzoeken en vervolgens je wensen te erkennen. Daarna zul je met je kennis en ervaring moeten gaan stoeien. Daar komt een bepaald profiel uit, waarmee je naar je gewenste loopbaan kunt komen.
Ook het individuele gesprek leverde me een nieuw inzicht op: waarom zou je jezelf in een afhankelijke positie (lees: loondienst) manoeuvreren als je misschien op een zelfstandige manier verder kan komen in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling? Zoek ook je kracht: waar voel je je prettig en wat is dan je kracht? Hoe kun je dit meenemen in de situatie waar je nu bent en er een positieve draai aan geven? En doe vooral niet alles tegelijk. Iets komt niet zomaar op je pad, vlucht dus niet als het even niet lukt. Want als het nu niet lukt, wil dat niet zeggen dat het nooit zal lukken. En als je vlucht, dan zul je er hoe dan ook op termijn waarschijnlijk weer mee geconfronteerd worden.
Al met al een hoop inzichten en nieuwe ideeën die echt even moeten landen.
photo credit: ThanhTam_ via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. carel

  okay, en nu weer landen, alles kan en ik kan et je mooi vertellen. Sorry

  Antwoord
  • drspee

   Ik probeer inderdaad weer even te landen en ga een nachtje slapen over deze avond. Hopelijk sta ik morgenochtend weer met beide benen op de grond (ik ga er zelfs typfouten van maken, schreef bijna bijde ipv beide)

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 11: Netwerken » Tekstbureau DrsPee - […] Gisteren was ik dus bij een bedrijf dat aan coaching doet. Zij noemden netwerken het nieuwe solliciteren. Netwerken en…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest