WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 11: Netwerken

door | 14 maart 2013 | Overige, WOT | 6 reacties

Netwerken ~ contacten leggen waar je je voordeel mee kunt doen (zo borrelen dat het productief lijkt)

Gisteren was ik dus bij een bedrijf dat aan coaching doet. Zij noemden netwerken het nieuwe solliciteren. Netwerken en daarmee dus het leggen van nuttige contacten zou beter zijn dan brieven schrijven en hopen dat je uit een stapel van tientallen, zo niet honderden brieven gekozen wordt.
Netwerken vereist dus wel een aantal vaardigheden zoals bijvoorbeeld kunnen communiceren, het lef om op mensen af te stappen die misschien iets voor je kunnen betekenen en dan geen praatje over het weer houden, maar echt jezelf openstellen en luisteren naar wat de ander te vertellen heeft en daarbij ook zelf informatie geven.
Het is leuk dat Debbie Peteri iedere zondag een vraag van de week stelt. Het leert je luisteren en echt doorvragen. Deze vaardigheid kun je dus ook gebruiken als je gaat netwerken.
Volgens de meneer van de workshop van gisteren is het belangrijk dat je je oriënteert bij collega’s en vervolgens een stapje hoger in de hiërarchie gaat werven.
Ik heb er nu een nachtje over geslapen. Ik sta weer met beide benen op de grond. Ik ga het wel proberen, maar ik heb geen idee of het werkt.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. Debbie Peteri

  Echt heel erg gaaf, deze vermelding! 😀 Dank je wel, Martha!
  En natuurlijk heel veel succes gewenst met de uitvoering!

  Antwoord
 2. Cin

  Zakelijk netwerken heb ik niet echt mee te maken maar lijkt me een stuk ingewikkelder dan het sociaal netwerken.

  Antwoord
 3. Sonja Broekhuizen

  “…met beide benen op de grond”: altijd goed!

  Antwoord
 4. Linda Kwakernaat

  Sinds januari hebben wij drie nieuwe medewerkers aangenomen.
  Ze kunnen netwerken wat ze willen, maar zullen echt hun sollicitatie-brieven moeten schrijven.
  Wij oordelen wel zelf

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest