WhatsApp
Telefoon

Plugins op wp. Welke mis ik nog?

door | 07 januari 2013 | Websites | 3 reacties

Vanavond gaat blogpraat onder andere over plugins. Ik neem alvast een voorschot.
Ik heb op dit moment acht plugins actief. Ik zal kort beschrijven waarom ik ze heb.
Akismet
Deze komt standaard mee met je blog en beschermt je tegen spamreacties. Dat doet deze plugin wat mij betreft goed, dus geen commentaar. Hij bevalt me prima.
Sociable plugin
Deze plugin zorgt voor die leuke social media-plaatjes onderaan mijn blog, op de pagina van het blog zelf, waarmee je mijn schrijfsels kunt delen op de verschillende sociale websites. Enneh, delen is lief, dus vooral doen he!
WordPress to Dropbox
WPB2D maakt backups van mijn blog, eerst wekelijks. Toen ik een paar weken geleden echter mijn blog vernaggelde, heb ik de updates naar dagelijks gezet. Nu vangt mijn dropbox mijn blogbestanden op, zodat ik hem zo weer kan ftp-en als dat nodig is. Iedereen zou eigenlijk een backup moeten maken van zijn blog. Een gewaarschuwd mens enzo…
Contextual related posts 
Deze plugin zorgt ervoor dat er blogjes onder het gelezen blog worden gelinkt die qua tags op de post lijken. SEO-matig heel handig, dat haalt de relevantie van je blog omhoog. Verder vind ik het gewoon leuk om in de statistieken terug te zien welke blogs er nog gelezen worden.
Hello Dolly
Ik doe er verder niets mee, maar soms staan er grappige tekstjes uit het liedje bovenaan mijn blog. Wordt ook standaard bij een WordPress blog geleverd en je kunt hem uitzetten. Zoveel last heb ik er echter niet van, dus het is de moeite niet, wat mij betreft.
Twitter mentions as comments
Dit handige tooltje zoekt twitter af naar retweets of commentaar op mijn blog. Dat doet hij door middel van het zoeken naar de link: zonder link naar mijn blog geen comments onder mijn blog. Ik hoop dat dit nog eens intelligenter kan worden zodat ook @replies op de tweet met mijn bloglink meegenomen kunnen worden in de zoektocht.
WordPress Importer
Alleen handig als je je blog wil verhuizen naar een eigen domein of andere wordpress.com link. Hij kan alleen importeren. Exporteren kun je via je dashboard: Extra –> exporteren.
Jetpack
In Jetpack zitten zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is voor mij om ze hier in het bestek van dit blogje te beschrijven. Ik gebruik hiervan de statistieken, abonnementen, wp.me shortlinks, de extra zijbalk met widgets en bericht per e-mail. Stiekem wacht ik nog op een blogje van Raymond Snijders over de Jetpack plugin.
Welke mis ik nog?
Welke plugins moet ik absoluut nog hebben voor mijn blog? Ik zoek bijvoorbeeld nog een plugin waarmee je comments van facebook haalt die op je blog zijn gekomen.
Maar ik hoor graag wat ik nog mis, welke jullie gebruiken en waar jullie niet meer zonder kunnen.
photo credit: bw14 via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Raymond

  Jetpack blogpost komt er nog aan. Deze week nog of anders komend weekend 🙂

  Antwoord
  • drspee

   Joepie!!!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest