Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De sterke arm der wet?

door | 06 januari 2013 | Overige, Persoonlijk | 1 reactie

Vandaag, op de laatste dag van mijn kerstvakantie heb ik nog wat proefwerken nagekeken. De eerste tekst die mijn leerlingen uit 2 Havo moesten verklaren had de prachtige term de sterke arm der wet in zich. Pracht van een uitdrukking. Natuurlijk was er ook een vraag over: Wat betekent de sterke arm der wet in regel x? Veel van de leerlingen gaf aan dat het de politie moest zijn, gelukkig. Er waren echter zes leerlingen die er iets anders van gemaakt hadden:

  • Dat je al weet wat iets is;
  • Dat de wet een sterke arm heeft;
  • Arm en crimineel;
  • Dat je goed opvalt door je dure wagen waardoor mensen denken dat je veel geld hebt;
  • Waarmee je sneller wordt aangehouden als andere auto’s langsrijden;
  • Van hulpverleners.

Prachtig verzonnen antwoorden, maar helaas fout. Vooral de wat langere antwoorden vind ik erg cryptisch overkomen. Vooral bij de een-na-laatste moet ik denken aan Inspector Gadget: go-go gadget arms!
Gelukkig mag ik mijn kindjes nog veel leren en ik ben door mijn nakijkwerk heen!
photo credit: Landahlauts via photopincc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest