Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Prioriteitenkabinet – Met zachte hand

door | 15 februari 2015 | Boeken, Overige | 2 reacties

Siska Mulder schreef Met zachte hand

Siska Mulder schreef Met zachte handVandaag een review voor Not just any book over een boek dat al heel lang door mij gereviewd moet worden. Dus daar zet ik nu vandaag de prioriteit even op. Het boek heet Met zachte hand en is geschreven door Siska Mulder. Ik kreeg dit boek gratis bij het Meulenhoff/Boekerij blogevent dat afgelopen zomer plaatsvond. Tijd om mijn mening over het boek op te schrijven.

Mijntje van der Lelie: carrièrevrouw, echtgenote, moeder. Voor de buitenwereld geslaagd, maar zelf vindt ze haar bestaan braaf en benauwend. Ze besluit het roer radicaal om te gooien. In Frederique, Berdine en Claire vindt ze bondgenoten. De vier brengen een ongekende woede in elkaar naar boven. Woede op mannen die vrouwen haten en wegkomen met hun misdaden. De vriendinnen besluiten de rollen om te draaien en het recht in eigen hand te nemen.
Ze binden de strijd aan met een pedofiel, een eerwraakpleger, een bekende sporter die zijn vrouw mishandelt en een serieverkrachter. Pas als een van hen haar eigen man als doelwit kiest, beseft Mijntje dat ze te ver zijn gegaan.

Inderdaad Mijntje van der Lelie was een zeer braaf vrouwtje met een hartaandoening die ze verzwijgt voor haar nieuwe vriendinnen. Ze hitsen elkaar op over de nietszeggendheid van hun mannen, de manier waarop zij worden behandeld en vinden dat mannen de grote boosdoeners zijn. Het kwam op mij over als verongelijkte feministes die thuis toch weer de pantoffels haalden terwijl ze elkaar beloofden het niet meer te doen.
In plaats van het aanspreken van hun eigen mannen, besluiten de dames om wraak te nemen op andere mannen. Dat gaat hen goed af.
Tussendoor staan stukjes van een onbekende die vanuit de gevangenis zijn (of haar) memoires schrijft. Op het eerste gezicht is niet duidelijk waarom deze hoofdstukjes ertussen zitten. Gelukkig wordt op het einde duidelijk wie ze geschreven heeft. En waarom.
Ik las dit boek terwijl ik op vakantie was op Terschelling. Binnen vier dagen had ik het uit. Het was een heerlijk boek waar ik lekker in kon komen, direct aan het begin al. Ondanks dat ik het idee van wraakzuchtige vrouwen die als een soort Robin Hood opkomen voor hun Vrouwe Marian wel een beetje vergezocht vond, kon ik me daar niet al te druk over maken.
[bol_product_links block_id=”bol_54e103e1cb97d_selected-products” products=”9200000011441386″ name=”njab” sub_id=”” link_color=”EA2C4D” subtitle_color=”F98738″ pricetype_color=”590805″ price_color=”EA2C4D” deliverytime_color=”590805″ background_color=”F4F1ED” border_color=”E5D3A9″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Hier kun je meer recensies lezen over dit boek.
Dit is mijn achttiende boekrecensie in het kader van ‘Een perfecte dag voor literatuur‘, georganiseerd door Cathelijne Esser van Not just any book. Ik heb dit boek gratis gekregen, maar dat heeft in geen enkel opzicht mijn mening over het boek beïnvloed. De link naar het boek is een affiliate link. Dat betekent dat ik een beetje geld krijg als jij dit boek of een ander koopt.

 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Cathelijne

  Nu ben ik natuurlijk benieuwd waarom dit boek voor jou literatuur is!

  Antwoord
  • Martha

   Ik vind het literatuur omdat het idee erachter bijzonder is. Ik ben het nog niet eerder tegengekomen dat een groep vrouwen wraak neemt op mannen die ze niet kennen. Dat vond ik er origineel genoeg aan om het literatuur te vinden. 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Prioriteitenkabinet - Met zachte hand http://t.co/rDBUHmasyY review voor @notjustanybook
 2. @NotJustAnyBook - RT @drspee: Prioriteitenkabinet - Met zachte hand http://t.co/i6d3UPTO96 r

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest