WhatsApp
Telefoon

Pseudologia phantastica

door | 13 december 2014 | Overige, Verhalen | 5 reacties


“Ja, mam, op werk gaat alles goed. Ik krijg promotie en word manager van de afdeling copy. Ik krijg een salarisverhoging van een paar honderd euro per maand en ik hoef niet meer dan drie dagen te werken. Nee, het gaat goed. Echt waar, mam.” Ik hang de telefoon op. Het gaat goed op werk, ik krijg opslag, promotie en ik was vergeten te vertellen dat ik misschien het bedrijf kan gaan leiden op termijn.
Ik heb ook meegewerkt aan een boek. Ik was eindredacteur daarvan. Het is een echte bestseller geworden. Ja, vijftigduizend exemplaren van verkocht. De schrijver was me ook zeer dankbaar voor de steun die ik hem gegeven heb. Ik heb zelfs een bijrol gekregen, ja niet met mijn eigen naam natuurlijk, maar wel een cruciale bijrol. Zonder mij komt de hoofdpersoon niet verder met zijn zoektocht.
Mijn oom had vroeger een helikopter. Hij parkeerde die altijd op het dak. Vanaf de straatkant kon je hem net niet zien. Harrie Jekkers kon goed vertellen. Dit vertelde hij over zijn favoriete oom Jan. Mijn vader had ook een helikopter, maar die stond op een helikopterplatform. In het weekend mochten mijn zusje en ik mee. Dan deden we een rondje Nederland. En als het goed weer was, dan vloog mijn vader nog even de Noordzee over, zodat we nog even over Londen konden vliegen.
De laatste keer ging dat bijna fout. Mijn vader was vergeten om toestemming te vragen om het Engelse luchtruim in te mogen vliegen. Toen moesten we landen ergens net buiten Dover. We werden geëscorteerd door twee F16’s. Dat was wel een beetje spannend hoor. Maar na een nachtje cel, mochten we weer naar huis. Mijn moeder had zich enorme zorgen gemaakt, maar dat was nergens voor nodig. We waren allemaal helemaal in orde. We zijn daarna nooit meer naar Londen gevlogen. Ik denk dat mijn vader dat aan mijn moeder moest beloven.
Ik ben beroemd, ik schrijf boeken, geef lezingen en workshops. Mensen staan in de rij om met mij op de foto te mogen. Ik ben een vooraanstaand spreker en hoogleraar. Mijn adviezen worden altijd opgevolgd omdat de mensen weten dat ik goed ben in mijn vak. Heel 2015 ben ik al weer geboekt. Ik hoef me geen zorgen te maken.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Rob Alberts

  Wat een prachtverhaal!
  Zit hier als boek een bestseller in?
  Goedgelovige groet,

  Antwoord
  • Martha

   Misschien… Hij ligt op stapel 😉

   Antwoord
 2. carel

  hoop doet leven
  de moed niet opgeven

  Antwoord
 3. Anna

  Aan fantasie alvast geen gebrek 🙂

  Antwoord
 4. Elja

  Ik lees niets ondenkbaars…jij? En ik wil graag met je op de foto.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - Pseudologia phantastica http://t.co/3CoxLOum5C
 2. Martha Pelkman (@drspee) - In de herhaling van gisteravond #blog: Pseudologia phantastica http://t.co/LJMsWVKK10
 3. Schrijfmisverstanden: de eerste versie moet gelijk goed - Tekstbureau DrsPeeTekstbureau DrsPee - […] stukje over de pathologische leugenaar bijvoorbeeld, kende in de eerste versie een andere eerste alinea. Die heb ik in de…
 4. Martha Pelkman (@drspee) - #vijfvoornegen http://t.co/LJMsWVKK10 #blogpraat over dingen verzinnen

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest