Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Rust ~ #WOT deel 45

door | 08 november 2018 | WOT | 2 reacties

rust

Rust ~ 1) Adempauze 2) Bedaardheid 3) Beheerstheid 4) Bezitting 5) Caesuur 6) Cesuur 7) Commando 8) Deel van een muziekschrift 9) Deel van een schip 10) Gemak 11) Gemoedsrust 12) Gerustheid 13) Geruststelling 14) Glasplaat 15) Halftime 16) Het niet actief zijn 17) Kalme gemoedstoestand 18) Kalmte 19) Lavei 20) Ledige tijd 21) Ledigheid 22) Muziekteken


Rust roest. Heel toevallig dat dit spreekwoord ook gelijk de vertaling van het Engelse woord rust is. Of misschien is dit helemaal geen toeval. Want als je te lang rust dan roest je vast. Het gewrichten worden stijf, je spieren stram. En uiteindelijk zit je in een sta-op-stoel achter de geraniums alvast te oefenen voor de langste rustperiode van je leven. Best wel een angstbeeld stiekem.
En toch moet ik de komende weken rust houden. En daar baal ik van. Zelfs Bon Jovi zong het al: “I’ll sleep when I’m dead.” Maar goed. Ik moet toch wel slapen, eigenlijk.
Inmiddels is mijn nachtrust stukken beter. Gelukkig. Sinds mei 2018 sliep ik nog maar een paar uur per nacht. Het bleef maar malen in mijn koppie. Pas sinds begin oktober slaap ik beter en kom ik aan mijn benodigde acht uurtjes.
Hoe is het met jouw gemoedstoestand? Ben jij vaak rustig of juist niet? Hoe zorg jij ervoor dat je bijvoorbeeld een goede nachtrust krijgt? Of heb je iets heel anders te melden over dit
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest