Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Schrijfprompt voor maart

door | 06 maart 2020 | Verhalen | 1 reactie

De geschiedenis van je personage

Ook in februari waren er weer mooie verhalen die ik met veel plezier heb gelezen. Dat inspireert mij weer tot een nieuwe schrijfopdracht voor maart, die ik met jullie zal delen. Het lijkt me interessant om vandaag eens wat dieper te duiken in je personage. Dat klinkt best vaag, maar ik maak het concreter voor je.

Jouw personage is meer dan je verhaal. Als je een personage verzint, dan heeft hij of zij een hele geschiedenis achter zich, misschien wel met een rugzak die hij/zij met zich meedraagt. Dat schemert als het goed is door in het verhaal dat je schrijft. De opdracht voor deze maand is:
Verzin een verleden voor je hoofdpersoon en laat een deel daarvan terugkomen in een situatie in het heden.
Bijvoorbeeld: ik schreef over een vrouw op een boot. Die vrouw was ik. Ik heb ook beschreven waar dat vandaan kwam. Dat is dus een stukje geschiedenis dat ik meedraag. Dat stukje geschiedenis heeft impact gehad op een stukje van mijn leven twintig jaar later. Zo kan dat ook voor jouw personage gelden.
Bedenk dus een situatie waarin jouw personage geconfronteerd wordt met zijn of haar verleden en beschrijf die situatie. Hoe komt het verleden daarin terug. En bedenk: show, don’t tell. Ik ben weer heel benieuwd naar jullie verhalen!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Ali

    Ik heb al weken iets in mijn notitieblok staan, maar geen idee of ik er ook iets van kan maken. Mijn hoofd is nogal bezig met andere dingen. Wat is de deadline?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest