Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Sokken ~ #WOT deel 26

door | 27 juni 2019 | WOT | 3 reacties

Sokken

Sokken ~ 1) Aftekening bij een dier 2) Anklet 3) Anklet of kous 4) Balangrijk accessoire 5) Herenkleding 6) Kledingstuk 7) Kledingstuk voor het onderlichaam 8) Korte kous 9) Kous 10) Kous of anklet 11) Metalen mof 12) Mof 13) Oude zeur 14) Socket 15) Sufferd 16) Sukkel 17) Uiteinde van een buis 18) Verbindingsstuk van buizen


Heb je ooit wel eens bedacht hoeveel verschillende soorten sokken er zijn? Er zijn sportsokken, wandelsokken, hardloopsokken, enkelsokken, kniekousen, tenensokken. Tenensokken? Ja, dat zijn sokken die vijf tenen hebben in plaats van een voet. Ze houden je tenen uit elkaar en dat voelt best prettig, al moet je er wel even aan wennen.

Het nadeel van sokken

Ik heb altijd weessokken. Ik heb altijd onparen. Dan ligt er nog een sok in de wasmand of de andere sok had gaten en die heb ik weggegooid, zonder zijn broertje ook weg te gooien. Het woord ‘onparen’ heb ik geleerd toen ik een maandje werkte bij de Zeeman, zo’n 25 jaar geleden. Het was mijn allereerste baantje en ik kwam niet door mijn proeftijd heen. De manager liet me gaan met de opmerking dat ik niet kon vouwen. Tja, dat klopte wel. Dat had mijn moeder altijd gedaan. Ik had nog nooit een t-shirt opgevouwen.
Het kan ook zijn dat ik moest vertrekken, omdat ik zei dat de berg sportsokken die ik moest opruimen en bij elkaar zoeken en op maat leggen, onbegonnen werk was. Ik had wel gelijk: zodra ik klaar was met vouwen, op maat leggen en netjes maken, kwamen er weer klanten die de boel door elkaar gooiden, uit elkaar haalden en het lieten liggen waar ze het neergooiden.

Marie Kondo

Marie Kondo heeft het in haar boek ook over het opvouwen van sokken. Ik vouw ze altijd in elkaar, maar Kondo zegt dat ze liever niet in elkaar gevouwen zijn. Ze zitten al aan je voeten en in schoenen en daar krijgen ze amper lucht. Daarom moet je ze, als je ze uittrekt, bedanken voor hun werk en het feit dat ze je voeten warm gehouden hebben die dag. Hoe zij het wel wil hebben met die sokken, heb ik niet echt begrepen.
Wat voor sokken heb jij? Of ben je iemand die makkelijk twee verschillende sokken kan aantrekken? Heb je misschien happy socks, sokken met figuurtjes of ben jij ook altijd je sokken kwijt in de wasmachine? Ik ben benieuwd naar jouw meest hilarische, interessante, sokkenverhaal!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Emanuela Picone via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Audrey

    Nee, mijn sokken bedanken voor hun werk, daar begin ik niet aan. Er zijn grenzen. Ik heb een hele hoop zwarte sokken, waardoor verdwenen sokken niet zo’n probleem zijn. Daarnaast koop ik er af en toe een leuk paar (enkel)sokken bij.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest